Dr. Florin Filip, noul manager al Spitalului Judeţean Suceava

Dr. Florin Filip va fi noul manager al Spitalului Judeţean Suceava, a anunţat, miercuri seara, la Antena 3, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a explicat că în cursul zilei de miercuri a discutat cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost de acord cu suspendarea contractului managerului actual al SJU Suceava.

Întrebat dacă preşedintele Flutur a luat decizia de suspendare şi înlocuire a managerului, Tătaru a spus că acesta a fost de acord cu aceasta.

„Am avut azi (miercuri – n.red.) discuţia cu medicii valizi şi cu domnul doctor Filip, care va fi noul manager” a spus Nelu Tătaru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a confirmat că managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a fost suspendat din funcţie şi că în locul său a fost numit, interimar, dr. Florin Filip.

Flutur a explicat că măsura a fost luată în condiţiile în care controlul efectuat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean Suceava a identificat unele disfuncţionalităţi manageriale, dar şi a solicitării exprese a ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

Florin Filip este doctor în medicină, şef al Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul SJU Suceava. El a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi în anul 1992 şi este medic primar chirurgie pediatrică, medic primar ortopedie pediatrică, având competenţe în artroscopie şi management sanitar.

Într-o altă intervenţie la Antena 3, din cursul după-amiezii de miercuri, Tătaru a spus că situaţia de la Suceava „nu e atât de bună” şi că se reiau toate anchetele epidemiologice, pentru că au fost nereguli pornind atât de la management, de la spital sau DSP, cât şi în ancheta epidemiologică.

„Suntem la o reevaluare şi la micşorarea acestui focar de la Suceava” a precizat secretarul de stat.

El a arătat că a propus CJ Suceava numirea altui manager al SJU Suceava: „Propunerea noastră către Consiliului Judeţean este de suspendare a contractului domnului manager şi numirea altui manager care să poată gestiona situaţia, la fel cum analizăm posibilitatea aceluiaşi lucru la nivelul DSP”.

Nelu Tătaru a explicat că se afla în şedinţă la Prefectura Suceava cu personalul medical valid, evaluând şi echipamentul avut, ce există în dotare şi ce rezerve de echipamente de protecţie mai sunt la spital.

El a precizat că, după ce a ajuns luni la Suceava, la prima evaluare, a propus suspendarea contactului de management a ec. Vasile Rîmbu, având în vedere primele nereguli găsite.

„Nu mă exprim însă public fiindcă vreau să termin această anchetă, având în vedere că este şi o anchetă penală in rem la nivelul Spitalului Judeţean Suceava” a menţionat Tătaru.

El a arătat că a discutat despre suspendarea contractului de management cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi că acesta a fost de acord.

„A văzut şi el care este situaţia şi nu are nimic împotrivă”, a precizat Tătaru. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: