Despre speranţă

Să ştiţi că nu doar marile bulevarde şi pieţele marilor oraşe ale lumii, pustii, pe care nu le-am zărit vreodată neacoperite de oameni şi spre care am tot privit cu îngrijorare în ultima vreme, sunt triste. La fel de tristă este imaginea străzii mele – mică, mare cum e, dar e strada mea –, fără trecători şi pe care rulează, arar, câte o maşină.

 Pe strada aceasta goală şi parcă mai gri ca niciodată la vremea când dă colţul ierbii, corcoduşii încep a se albi de flori şi mugurii dau să explodeze, lungesc pasul, atunci când trebuie să merg unde am de mers. Câteva minute pe care nu ştiu cum să le scurtez, câteva sute de metri pe care i-aş zbura, în încercarea de a nu mă lăsa copleşită de atmosfera apăsătoare.

Asta, până ajung la colţul unde parcă s-au adunat toate culorile Pământului, ştiţi unde domniile voastre, sucevenii, vizavi de Colegiul „Petru Rareş”. Acolo, pe taraba lângă care un tinerel cu zâmbet cercetător, care are marketingul în gene, luminează locul cu flori de toate felurile, de la cele de primăvară până la cele ce apar târziu, în toamnă. Pe cât de fără viaţă e totul e jur, pe atât de pline de sevă şi culoare sunt florile alea, dimpreună cu tovarăşul lor zâmbitor.

Colţul ăla a fost, zile la rând, gura mea de aer şi de speranţă pentru un început de zi.

Vă doresc, dragii mei, ca, dacă se întâmplă ca şi sufletul domniilor voastre să circule pe o stradă goală, să găsiţi, undeva, într-un colţ, dacă nu explozia aia de culoare şi de viaţă, măcar o floare, care să vă ţină speranţa sus. Uneori, cu o floare se face speranţă.

Astăzi, când scriu rândurile acestea, băiatul cu florile nu mai este acolo.

 Dar eu îmi închipui că este.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. cristian saileanu says:

    Mai, fata asta ori scrie, ori la loc comanda!
    pacat ca nu pot sa o felicit intre patru ochi!

  2. Aveti dreptate ca strazile sunt triste fara oameni dar sunt si strazi dezolante datorita starii tehnice dezastruase respectiv pojghita de asfalt desprinsa(asfalt pus acum 4 ani inainte de alegeri!), denivelari, scurgeri infundate etc. Multa lume le vad, ofteaza sau indiferenta totala, iar primarul se autoizoleaza. Si pana acum la fel a fost..

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: