Alexandru Rădulescu:

Demisia ministrului Sănătăţii în plină pandemie nu e un act de onoare, ci de ipocrizie specifică guvernării PNL

> Ministrul ştia din ianuarie că trebuie să pregătească sistemul pentru pandemie şi era preocupat de alegeri anticipate, precizează deputatul PSD de Suceava

 Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat, joi, că demisia ministrului Sănătăţii Victor Costache în plină pandemie ce asediază ţara nu este un act de onoare, aşa cum încearcă să-l impună opiniei publice colegii săi de partid.

„Cred că acest gest, ca şi cel al lui Florin Cîţu, se înscrie în linia clasică a guvernării PNL şi demonstrează, încă o dată, că preşedintele Iohannis a numit acest guvern, al şomerului Orban, doar pentru a provoca alegerile anticipate şi nu pentru a guverna România” a declarat Rădulescu printr-un comunicat de presă.

El consideră că acest ministru nu a reprezentat interesele sistemului de sănătate românesc.

„A avut misiunea sa (ca întreg guvernul liberal – în opinia mea) să vândă acest sistem. Astfel, a pus o mare presiune pe Raed Arafat şi pe sistemul SMURD, în scopul privatizării acestuia. Astfel, s-a grăbit să înlesnească accesul spitalelor private la programele de sănătate finanţate de guvern şi a înlesnit accesul spitalului privat, la care încă lucra, la aceste programe, deşi nu întrunea condiţiile necesare. Astfel, nu a luptat în interiorul guvernului pentru finanţarea sănătăţii şi, deşi cunoştea din ianuarie existenţa ameninţării pandemiei, nu a întreprins niciun demers pentru achiziţionarea echipamentelor necesare spitalelor româneşti” a menţionat Rădulescu.

El consideră că această demisie ar putea avea efecte benefice dacă noul ministru se va ocupa corespunzător de situaţia actuală.

„Dar s-ar putea ca tot răul să fie spre bine. Poate că noul ministru va renunţa la ideea stupidă, discriminatorie, de a testa cu prioritate bucureştenii pentru depistarea virusului şi nu cum impune situaţia de a testa cu prioritate cadrele medicale, din toate spitalele ţării, care sunt în prima linie în această luptă, pacienţii internaţi deja în spital care sunt foarte vulnerabili sau, poate, mai ales de a testa cu prioritate femeile care urmează să nască şi bolnavii de cancer. De asemenea, poate că noul ministru va avea onoarea de a-şi respecta promisiunea, făcută la Suceava, de a acorda suma necesară achiziţionării aparaturii medicale pentru spitalul de la Fălticeni, a cărui deschidere este imperios necesară în aceste momente. Şi vorbim despre toate cele 24 de milioane de lei, nu doar de 5 milioane” a spus Alexandru Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: