Urgenţe medicale din sfera chirurgie, ortopedie, pediatrie şi obstetrică-ginecologie din judeţ, preluate de Spitalul Municipal Fălticeni

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Alexandru Morariu, ne-a declarat că urgenţele medicale din judeţul Suceava, cele din sfera chirurgie, ortopedie, pediatrie şi obstetrică-ginecologie, sunt preluate de spitalul fălticenean, acesta devenind, alături de Spitalul Municipal Rădăuţi, spital-suport pentru SJU Suceava.

Morariu a arătat că primele urgenţe medicale au fost preluate în cursul zilei de luni.

El a spus că spitalul „nu poate absorbi” deocamdată foarte multe cazuri din sfera chirurgicală, întrucât are angajat doar un medic din specialitatea anestezie-terapie intensivă, dar a adăugat că a primit asigurări din partea secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru şi a prof. univ. dr. Diana Cimpoieşu, coordonator-şef SMURD Iaşi, că unitatea spitalicească din Fălticeni va primi sprijin în ceea ce priveşte resursa umană, mai ales în specialităţile în care există un deficit de medici.

Medicul Vlad Alexandru Morariu a mai declarat că, în perioada următoare, ar urma să fie repartizaţi la Fălticeni doi medici rezidenţi în ultimul an, din specialitatea ATI.

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni a precizat că Secţia de Chirurgie Generală dispune de 40 de paturi, dintre care zece sunt pentru specialitatea ortopedie; Secţia de Pediatrie are 30 de paturi; Secţia de Obstetrică-Ginecologie are o capacitate de 35 de paturi.

El a menţionat că Primăria Fălticeni a alocat, din fondul de rezervă, un milion de lei, urmând ca în şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Local Fălticeni să fie supusă aprobării această hotărâre, astfel ca din această sumă să fie achiziţionate trei ventilatoare mecanice pentru adulţi, care vor intra în dotarea ATI, şi a unui analizor pentru testarea Covid-19.

Vlad Alexandru Morariu a mai precizat că Spitalul Fălticeni are în prezent în dotare doar două ventilatoare mecanice.

„Vom face achiziţia, însă problema va fi când vor fi livrate aceste echipamente. Sperăm să fie într-un timp rezonabil” a mai spus managerul Spitalului Municipal Fălticeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: