Prorectorul USV Mihai Dimian face apel la organizare şi comunicare mai bună în plan judeţean, în criza epidemică:

Trebuie să ne facem un plan zonal de acţiune

> El cere consumabile, kituri şi un specialist cu experienţă pentru linia de testare

 Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a cerut, miercuri, în contextul epidemic actual din judeţ, o mai bună organizare şi comunicare la nivel judeţean, asigurarea de consumabile, kituri şi un specialist cu experienţă pentru linia de testare, iar în acelaşi timp, el a prezentat modele de urmat din SUA.

Vă prezentăm un fragment din postarea prorectorului USV Mihai Dimian. (N.B.)

„La Suceava, avem deja 5 decese, 73 de cadre medicale diagnosticate cu Covid-19 (şi probabil vor mai fi anunţate alte zeci), iar sute de cadre medicale se află în izolare. Astăzi şi preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat că a fost diagnosticat cu Covid-19 şi se află în spital. Mai întâi de toate, condoleanţe familiilor îndoliate.

Apoi, trebuie să ne organizăm şi să comunicăm mult mai bine pe plan judeţean, deoarece doar retransmiterea ordinelor de la centru nu ne-a condus la o situaţie prea bună.

Majoritatea dintre noi vom avea forme uşoare şi medii, deci trebuie constituit un centru oficial de informare şi monitorizare de la distanţă a celor care se vor trata acasă sau în spaţii izolate.

Trebuie transmise urgent la Suceava consumabilele şi kiturile de teste pentru linia de testare şi un specialist cu experienţă în testare pentru a finaliza instruirea şi a aviza linia de testare (din păcate, cei 4 colegi de la Spital şi USV au fost trimişi degeaba la Institutul «Matei Balş», deoarece au fost redirecţionaţi acasă fără nicio instruire, ci doar testaţi).

Cadrele medicale care se află acum acasă sau în izolare trebuie instruite online pentru a avea informaţiile cele mai recente de acţiune şi a administra tratamentele cele mai adecvate. Trebuie să ne facem un plan zonal de acţiune pentru o perioadă de minim o lună, folosind momentan modele de evoluţie dezvoltate pentru SUA şi să avem soluţii pentru cazul 10.000 (diagnosticaţi) – 1.000 (stare severă) în judeţul Suceava”.

N.red. Postarea mai conţine link-uri cu privire la informaţii despre evoluţia din SUA a situaţiei, adresate medicilor, prefectului, conducerii judeţului, primarului municipiului, dar şi sucevenilor în general.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: