„Trebuie să aşteptăm o decizie a Consiliului de Administraţie în ceea ce priveşte orientarea echipei noastre”

> A declarat antrenorul echipei de handbal masculin CSU din Suceava

În plină pandemie de coronavirus, toată activitatea în handbalul românesc este paralizată, însă nu este nicio noutate, raportat la ce se întâmplă în aproape întreaga Europă. Azi se mai joacă handbal doar în Belarus! Polonia şi-a desemnat la rândul ei echipele campioane în sezonul 2019-2020, chiar dacă în întrecerile interne mai erau destule jocuri de disputat. În schimb, Franţa şi Germania, două dintre cele mai puternice ligi masculine din Europa, nu au renunţat încă la ideea de a încheia pe teren acest sezon.

Pentru CSU din Suceava în acest moment nu se ştie care este drumul de urmat. Majoritatea jucătorilor se pregătesc cum pot la domiciliu, iar conducerea tehnică aşteaptă o întâlnire a Consiliului de Administraţie pentru a vedea ce este de făcut.

„În acest moment, sănătatea este cea mai importantă şi dorim ca toată lumea să iasă cu bine după această grea încercare datorată pandemiei cu coronavirus.

Ne-am mai uitat şi noi peste toate ştirile apărute în Europa şi ne facem şi noi câteva idei. Oricum, în România, toate echipele au, în principal, susţinere de la autorităţile locale şi este de văzut cum va fi când se va încheia coşmarul cu Covid-19, cine va mai avea fonduri şi cine se va mai gândi la sport.

Pentru noi, deşi avem un obiectiv serios în acest an, promovarea, nu este nicio problemă să o luăm de la capăt. Avem un lot foarte tânăr şi putem trece peste orice fel de greutăţi. Mai grav este pentru formaţiile care au avut investiţii importante şi jucători cu salarii mari.

În mod cert şi conducerea FRH va analiza metodele adoptate în alte ţări. Nu se ştie ce va fi, este complicat de anticipat. Acum, important este ca toată lumea să se protejeze şi să depăşim aceste momente grele”, a spus antrenorul echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruţ.

Franţa a mărit numărul de echipe în prima ligă de la 14 la 16, pentru a limita daunele economice şi dispariţia unor cluburi. Francezii consideră că astfel se vor limita daunele economice din cauza pandemiei de coronavirus, chiar dacă asta ar însemna patru etape în plus. Iar decizia ar fi una permanentă, nu doar pentru sezonul 2020-2021.

„Ştim că mai multe cluburi sunt în dificultate economică, îşi vor pierde veniturile în câteva zile, partenerii se pot retrage. Ar fi dificil să luăm acum o decizie şi să avem un clasament trunchiat, în special în partea de joc. Am putea semna astfel sentinţa la moarte a unor cluburi”, a declarat Etienne Capon, directorul general al Ligii Profesioniste de Handbal.

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a venit ca o uşurare şi pentru handbalul francez şi cel mondial, motiv pentru care întrecerile interne mai pot fi amânate până în iunie-iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: