Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru:

Suceava e cel mai mare focar de Covid-19 din România

> Încă nu avem în plan închiderea totală a oraşului

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Antena 3, că Suceava este probabil cel mai mare focar din România.

El a infirmat că Suceava ar urma să fie închisă total. „Încă nu avem acest plan de închidere totală a oraşului” a precizat Tătaru.

El a arătat însă că a fost închis total spitalul.

„Am izolat tot ce însemna personal medical, am izolat contacţi, vom redeschide doar UPU care să poată prelua, diagnostica şi direcţiona tot ce înseamnă caz non-covid către celelalte spitale, Rădăuţi sau Fălticeni, şi cele grave spre Iaşi” a spus Nelu Tătaru.

El a menţionat că zona Sucevei trebuie reevaluată epidemiologic, dar şi din perspectiva personalului medical şi că a început să fie detaşat personal medical de la Iaşi.

Nelu Tătaru a mai spus că se aşteaptă teste şi la Suceava.

Secretarul de stat a spus că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este internat în Secţia de Boli Infecţioase şi că a fost adus cu izoleta.

În ceea ce priveşte situaţia unei asistente medicale din SJU Suceava aflată în izolare, al cărei soţ a murit, Nelu Tătaru a spus că aceasta nu poate ieşi din izolare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: