Starea de urgenţă este o stare specială de prevenire a extinderii epidemiei, nu o stare de panică şi descurajare

Biserica Ortodoxă Română se adaptează treptat şi responsabil, în funcţie de evoluţia situaţiei provocate de epidemie, aşa cum o fac toate instituţiile importante din ţară, respectând şi promovând în spaţiul public recomandările autorităţilor de stat.

Biserica nu este doar o instituţie de utilitate publică, ci şi o comunitate de credinţă vie, iubire milostivă şi speranţă sfântă, virtuţi care trebuie manifestate mai ales în perioade de mari încercări. În acest context, Biserica face un apel părintesc către toţi credincioşii ei pentru a avea încredere în autorităţi şi a respecta măsurile instituite de acestea.

Biserica Ortodoxă Română cheamă pe toţi slujitorii Sfintelor Altare şi pe toţi credincioşii ei să cultive pacea sufletului prin rugăciune şi comuniune cu semenii prin fapte bune, evitând totodată panica. (ArhiepiscopiaSucevei.ro)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: