Pacient de la Suceava, operat de două ori la Spitalul de Arşi din Bucureşti, pozitiv la Covid-19

Un pacient în vârstă de 43 de ani, transferat de la Spitalul din Suceava la Spitalul de Arşi din Bucureşti este pozitiv la Covid-19 şi a suferit până acum două intervenţii chirurgicale. Sunt 31 de contacţi, dintre care 28 cadre medicale, toţi cei identificaţi fiind în izolare, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti că un pacient în vârstă de 43 de ani a fost transferat în noaptea dintre 20 şi 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava şi este pozitiv la Covid-19. Acest pacient nu a fost testat pentru Covid-19 la Suceava şi a suferit două intervenţii chirurgicale, una duminică şi alta luni, în Spitalul de Arşi Bucureşti.

„Tot în 23 martie 2020, conducerea unităţii medicale din Bucureşti a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecţie cu Covid-19 şi, în paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecţie a personalului medical şi pacienţilor înainte de cunoaşterea rezultatelor acestui test. În seara de 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus” potrivit comunicatului.

Astfel, autorităţile au început o anchetă epidemiologică de urgenţă, fiind depistaţi până în prezent 31 de contacţi, 28 dintre aceştia fiind cadre medicale. „Toate cadrele medicale se află din această dimineaţă (miercuri – n.r.) în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Cei trei pacienţi identificaţi drept contacţi indirecţi au fost izolaţi. Toţi vor fi testaţi pentru Covid-19” se mai arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: