O româncă din Bucovina, care locuieşte în Roma, şi-a pus hotelul la dispoziţia medicilor

Alina Niţulescu, o româncă din Bucovina, care locuieşte de 7 ani în Italia, a urmat gestul omului de afaceri sucevean Ştefan Mandachi.

Ea activează în calitate de manager al Colony Hotel şi a reuşit să convingă proprietara să ofere gratuit 30% din capacitatea hotelului cadrelor medicale sau celor implicaţi în lupta cu pandemia, scrie Emigrantul.it.

Sursa notează că o scrisoare de intenţie a fost trimisă şefului Protecţiei Civile Italiene, cel care în aceste zile coordonează întreaga activitate a pandemiei pe teritoriul italian. Iar răspunsul nu s-a lăsat mult aşteptat, telefoanele curgând unul după altul, iar camerele fiind ocupate de medici şi de operatori ai Protecţiei Civile Italiene.

Situat pe Corso Francia, lângă Stadionul Olimpic, hotelul are 72 de camere, iar, din 22 martie, 30% din acestea sunt şi vor fi ocupate de cei care se află în aceste zile în prima linie împotriva pandemiei.

„Avem câţiva oaspeţi blocaţi, câţiva italieni reîntorşi din alte ţări care nu s-au mai putut întoarce acasă, în sud. (…) Vorbind cu mama mea, care e cadru medical, despre ce aş putea face pentru aceşti medici care nu sunt din Roma, m-am hotărât să dăm camerele hotelului celor care au nevoie. Acum avem şase camere ocupate cu operatori ai Protecţiei Civile din zona Napoli veniţi aici. Mâine vom avea alte două tot cu operatori din zona Torre del Greco, Pozzuoli. Oricum, mă sună încontinuu, iar oamenii sunt foarte bucuroşi de acest gest. Nu cred că sunt alte hoteluri care să fi dat disponibilitate astfel. Sau poate nu ştiu eu…” a declarat Alina Niţulescu pentru publicaţia citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: