La Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, Sf. Liturghie arhierească

În Duminica a treia din Post, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sf. Liturghie, în sobor de preoţi şi diaconi, la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Conform dispoziţiilor în vigoare, serviciul divin s-a desfăşurat în afara bisericii mari, pe o scenă ridicată în faţa clisiarniţei.

Credincioşii prezenţi erau avertizaţi, prin numeroase atenţionări scrise, sa păstreze distanţa fizică convenită şi să nu stea în grupuri mai mari de trei persoane.

Sfânta raclă în care sunt adăpostite moaştele Sf. Ioan cel Nou a fost aşezată pentru închinare sub baldachinul din curte.

Un grup restrâns de diaconi a dat răspunsurile de la strană.

În anumite momente din cursul Sf. Liturghii s-a citit rugăciunea pentru izbăvirea poporului român din cumplita încercare a acestui flagel.

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sf. Liturghie în sobor de preoţi şi diaconi pe un loc amenajat special în faţa clădirii Arhiepiscopiei.

Credincioşii prezenţi au respectat regulile impuse şi s-au rugat cu întreg soborul arhieresc pentru binele şi sănătatea poporului român. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: