Preşedintele Klaus Iohannis:

Restricţiile de circulaţie devin obligatorii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, ieri, că de astăzi, miercuri, recomandările privind restricţia de circulaţie devin obligaţii.

El a spus după o şedinţă de lucru pe care a convocat-o, la care au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătăţii şi ministrul Apărării, s-a evaluat situaţia, care devine „din ce în ce mai complexă”.

„Am discutat împreună măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă şi pot să vă spun în acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligaţie, după principiul «stăm acasă». Evident că oamenii pot ieşi ca să meargă la serviciu şi să se întoarcă de la serviciu, să iasă să îşi facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Însă aceste restricţii devin obligaţii!” a spus Iohannis.

El a menţionat că s-a convenit totodată ca în această perioadă să se pregătească, pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare, măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

„În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie” a spus preşedintele.

Preşedintele a mai arătat că persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani şi că este evident că e nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale.

„Astfel, pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă” a spus Iohannis. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: