La SJU Suceava s-a început dezinfecţia şi va fi transformat în spital de tratare Covid-19

> Situaţia a fost generată de o conjunctură nefericită, cu declaraţii incomplete, ale unei paciente care a fost în Mauritius, Sheychelles, Dubai, cu mai mult de 14 zile înainte

 Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că de ieri s-a început dezinfecţia Spitalului Judeţean Suceava, cu Unitatea de Primire a Urgenţelor, urmând ca operaţiunea să fie continuată cu restul clădirilor. Pacienţii vor fi trimişi, o parte, în izolare la domiciliu, iar ceilalţi vor fi transferaţi la spitale din Rădăuţi, Paşcani şi Iaşi.

Nelu Tătaru a spus la Realitatea Plus că primirea de urgenţe se va face la Rădăuţi, spital unde numărul de angajaţi se suplimentează cu personal de la Iaşi.

Totodată, el a arătat că cele mai dificile cazuri vor fi transferate spre Spitalul Judeţean Botoşani, Spitalul Municipal Paşcani, iar către spitalele din Iaşi – pentru patologie cardio-vasculară, neurologică şi neurochirurgicală.

El a menţionat că spitalele din judeţul Suceava şi cele din Iaşi vor asigura personalul medical aferent activităţii SJU Suceava care, după dezinfecţia totală, va deveni un spital care va trata infecţia Covid-19.

Nelu Tătaru a mai declarat că începuseră externările pacienţilor cronici, care vor fi în izolare voluntară încă 14 zile la domiciliu.

El a arătat că, în momentul respectiv, pacienţii care urma să fie externaţi sau transferaţi la alte unităţi medicale erau într-o aripă a spitalului.

„A început dezinfecţia totală al UPU. Sperăm ca mâine să putem să redeschidem această unitate. Astăzi începe şi dezinfecţia spitalului de sus în jos, pentru a putea ca în 24-48 de ore să redeschidem acest spital cu personal nou, care să poată susţine o activitate a infecţiilor Covid” a spus Nelu Tătaru.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, situaţia din SJU Suceava a fost generată de o conjunctură nefericită.

„A fost o conjunctură nefericită cu nişte declaraţii, să spunem, nu neapărat incoerente, dar incomplete. Un caz care a fost tratat ca o infecţie respiratorie într-o secţie de cardiologie pentru o patologie preexistentă. Acest caz s-a dovedit a fi infectat cu Covid-19” a spus Nelu Tătaru.

El a menţionat că ancheta epidemiologică a arătat că personalul medical nu şi-a pus problema că pacienta ar putea avea legătură cu o zonă de contact.

„Pacienta, care este şi acum la Iaşi, venea dintr-o zonă Mauritius Sheychelles, Dubai, cu mai mult de 14 zile înainte, internată fiind pentru o patologice cardiacă. Ancheta epidemiologică a scos şi o informare incorectă a acestui traseu pe care l-a avut pacienta, iar atunci neadaptarea ca restricţie în izolare a dus la aceste evenimente” a explicat Nelu Tătaru. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: