Promedica:

În linia întâi fără apărare !

 > Personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale

 Sindicatul Promedica cere echipamente de protecţie pentru medici, asistente şi infirmiere, susţinând că personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale: „personalul medical este demoralizat şi cu teamă de a acţiona!”.

Sindicaliştii de la Promedica cer echipamente de protecţie şi organizare, în condiţiile în care în fiecare dimineaţă pe poarta fiecărui spital din România intră cadre medicale gata să salveze vieţi, transmite Mediafax.

„Când toţi ceilalţi pot sta acasă, personalul medical trebuie să meargă în lupta cu inamicul nevăzut, care a dat peste cap întreaga omenire. Armata în alb este cea care ne poate salva în aceste momente, numai că personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale. Spitalele sunt frontul de luptă acum! Sindicatul Promedica şi USMR-Alianţa Medicilor trag un puternic semnal de alarmă autorităţilor!” scriu într-un comunicat sindicaliştii.

Potrivit acestora, au trecut zile bune de când virusul a ajuns în România, iar pe la graniţe au intrat zeci de mii de români, care au scăpat de sub control şi o dată cu ei şi boala.

„Coronavirus se plimbă acum peste tot, ne putem infecta în orice moment. Suntem prinşi într-o menghină pe care dacă nu o oprim la timp ne va strivi. Este nevoie de organizarea sistemului medical şi de protecţia URGENTĂ cadrelor medicale! Populaţia trebuie să stea acasă, pentru că numai aşa poate preveni infectarea. Personalul medical nu are de ales, trebuie să îşi facă datoria, are însă nevoie de protecţie, pentru a nu se îmbolnăvi şi a rămâne să salveze vieţi în continuare. În spitale sunt oameni care au nevoie de îngrijiri medicale, pacienţi cu diferite comorbidităţi, care pot fi ţinta perfectă pentru infecţia cu coronavirus, oameni care trebuie protejaţi, alături de cei care le asigură îngrijirea medicală. Solicităm urgent măsuri de protecţie pentru personalul medical care suferă de diverse comorbidităţi şi care este expus la infecţia cu coronavirus!” adaugă sindicaliştii.

Aceştia spun că medicii, asistentele şi infirmierele care suferă de diverse afecţiuni cronice trebuie scoşi din zonele de risc.

„Lăsat în războiul cu boala, fără echipamente de protecţie, personalul medical este demoralizat şi cu teamă de a acţiona! Sunt medici, asistente, infirmiere care ajung în spitale şi plâng, pentru că se simt neputincioşi. Cei mai mulţi au început ca pe lângă activitatea din spital să găsească ferestre în care să sune după donaţii, fiecare 10, 100, 1.000 de lei poate salva o viaţă. Da, asta facem, căutăm siguri salvarea şi solicităm sprijinul societăţii civile, pentru că statul face prea puţine în acest moment pentru cei de la care aşteaptă salvarea. Nu este normal ce se întâmplă, nu aşa se poate salva o naţiune! Avem nevoie urgent, în toate spitalele, de echipamente de protecţie! Ne lovim de dezorganizare, ridicat din umeri, lipsă de soluţii pentru noi şi pacienţi!” continuă comunicatul cei de la Promedica.

Sindicaliştii precizează că nu vor să panicheze, doar să tragă un puternic semnal de alarmă, pentru că lupta trebuie să fie dusă pe toate fronturile şi autorităţile trebuie să fie trezite, să nu uite că adevărata luptă se duce pe front (spitale), nu în birouri.

„Suntem aici să ne facem datoria. Suntem aici să respectăm jurământul lui Hippocrate. Nu putem însă salva vieţi cu mâinile goale! Mulţumim pacienţilor şi tuturor celor care au încredere în personalul medical, celor care fac donaţii pentru ajutorarea sistemului medical, celor care fac orice gest de solidaritate şi respect pentru munca oamenilor care în aceste momente nu pot sta acasă, pentru că misiunea lor este să salveze vieţi! Îi rugăm pe toţi cei care nu au urgenţe să stea acasă, aşa se pot salva pe ei şi pe cei din jur!” conchid sindicaliştii Promedica.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: