Din autoizolare, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur:

E nevoie de solidaritate pentru depăşirea actualei crize epidemice din Suceava

> Vom vedea cauzele. Acum trebuie să ne concentrăm mai mult pe diminuarea efectelor devastatoare ale acestui coronavirus, spune şeful administraţiei judeţene > El propune ca doar partea veche a Spitalului Judeţean să fie transformată în spital Covid-19

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, se află în prezent în autoizolare la domiciliu, pentru că a intrat în contact cu persoane care ulterior au fost diagnosticate cu Covid-19, şi a spus că este îngrijorat de situaţia care există în prezent pe fondul epidemiei cu noul coronavirus.

„Din păcate, la Spitalul Judeţean Suceava s-au întâmplat aceste lucruri absolut dureroase. Vă spune un om care a pus suflet pentru modernizarea acestui spital. Noi am alocat fonduri de fiecare dată” a spus Flutur, care a menţionat că şi luni au mai fost alocate fonduri pentru achiziţia de materiale.

„Ştiu că au materiale, au mai venit, însă ne confruntăm cu o situaţie foarte, foarte grea din cauza coronavirusului şi medici, după cum vedeţi, şi asistenţi medicali, dar şi populaţia, în general” a spus preşedintele Flutur.

Întrebat despre starea sa de sănătate, el a spus că nu are probleme, dar că nu se simte bine deoarece Suceava este foarte afectată în acest moment, cu aceste rezultate pozitive destul de multe, îngrijorător de multe în rândul medicilor de la Spitalul Judeţean.

„Zilele acestea am avut şi noi comandamente cu prefectul, cu oameni de la Spitalul Judeţean. Eu tot timpul le-am cerut respectarea protocoalelor pentru combaterea acestei epidemii. Nu ştiu, că nu am alte informaţii, ce s-a întâmplat. Ştiu că au venit în ultimul timp foarte mulţi oameni care aveau nevoie de consultaţii în Spitalul Judeţean. Vom vedea cauzele. Acum trebuie să ne concentrăm mai mult pe diminuarea efectelor devastatoare ale acestui coronavirus” a spus Flutur.

El a menţionat că au fost trimişi încă de luni patru specialişti la Institutul Naţional „Matei Balş” din Bucureşti, pentru a fi instruiţi şi să fie adus un aparat de testare la Suceava.

„Am făcut demersuri de când a început această problemă să avem şi noi la Suceava un aparat să testăm oamenii. Duminică, împreună cu cei de la Universitate, am mutat aparatul la Spitalul Judeţean, pentru că au şi ei unul, dar le trebuie kituri. Am făcut demersuri şi eu să găsim kituri pentru a-l pune în funcţiune” a spus Flutur, care a arătat că are zeci de discuţii zilnic cu autorităţile, pentru ca testele să fie efectuate şi la Suceava.

Preşedintele Flutur a subliniat că este foarte îngrijorat de situaţia din judeţ.

„Sunt alături şi de medici, să vedem ce fac cei care au mai rămas şi îi încurajez să fie solidari şi să lupte pentru salvarea sănătăţii populaţiei, iar populaţia să ne ajute pentru a limita această circulaţie” a spus Flutur, care a reamintit că şi el e acasă şi urmează să afle rezultatul analizelor.

El a arătat că s-au alocat, luni, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Suceava, încă 7 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Suceava, în plus faţă de cele 20 de milioane de lei alocate de la începutul anului.

Flutur a spus că suma este alocată în principal pentru achiziţia a 45 de ventilatoare necesare la spital.

Totodată, CJ Suceava a alocat fonduri şi la ISU Suceava, pentru a cumpăra materiale de protecţie pentru cei angajaţii de la ISU.

„Dacă e nevoie şi cât suntem în picioare facem tot ce depinde de noi ca să putem ajuta oamenii ca să diminuăm efectele epidemiei” a spus Flutur.

În ceea ce priveşte transformarea SJU Suceava în spital Covid-19, Flutur a apreciat că aceasta trebuie să se rezume doar la Spitalul vechi.

„Am văzut şi eu hotărârea de a transforma spitalul de la Suceava pentru tratarea Covid. Eu l-am rugat (pe secretarul de stat Nelu Tătaru – n.r.) să fie foarte atent, pentru că acolo sunt investiţii foarte mari şi poate că limitează doar la Spitalul vechi acest lucru să se întâmple. Eu nu sunt foarte încântat să transformăm întreg spitalul în spital Covid, dar acum celula de criză la nivel naţional hotărăşte mai mult. Fac tot ce depinde de mine şi vorbesc de 20 de ori pe zi pentru a face tot ce trebuie” a spus Flutur.

În ceea ce priveşte situaţia înregistrată în SJU Suceava, el a spus că nu-şi dă seama ce s-a întâmplat.

El a arătat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii unităţii spitaliceşti, a aflat că au venit foarte multe persoane la spital pentru consultaţii.

„Mulţi nu aveau simptome şi au respectat regulile şi procedurile, iar pe cei suspecţi i-au trimis la Boli Infecţioase” a spus Flutur.

El a arătat că nu este specialist în acest domeniu şi că CJ Suceava ajută cu fonduri Spitalul Judeţean.

În ceea ce priveşte lipsa sa din spaţiul public în ultima perioadă, el a precizat că, pe perioada stării de urgenţă, există o strategie de comunicare la nivel naţional şi că el a comunicat doar pe domeniile în care are competenţe. A vorbit, de exemplu, în contextul demersurilor pentru aducerea de echipamente pentru efectuarea de teste.

Totodată, Gheorghe Flutur a arătat că a făcut demersuri la ministrul Sănătăţii pentru alocarea de fonduri pentru achiziţia de aparatură medicală necesară punerii în funcţiune a noului Spital Municipal Fălticeni.

El a amintit că, la insistenţa sa, s-au alocat 5 milioane de lei pentru Fălticeni, specificând că a vorbit şi cu ministrul Sănătăţii să aloce banii în continuare.

„Mă gândesc să alocăm bani şi la Rădăuţi, prin Primărie, pentru că Spitalul Municipal Rădăuţi va prelua urgenţele de la Suceava şi trebuie ajutat” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Cata demagogie la acest individ. E nevoie de solidaritate….cand cadrele medicale care sunt in prima linie si nu sunt testate, tu demagogule TE TESTEZI! Testarea se face numai cand este necesar, nu la solioitarea proprie!! Iti pasa doar de interesele tale si mai ai tupeul sa spui ca este nevoie de SILITARITATE…Nu te misca faptul ca au murit atatia oameni in Suceava. De cateva luni numai de alegeri anticipate v ati ocupat in loc sa va preocupe situatia bolnavilor…Unde este prevederea, anticiparea unor eventuale epidemii, cand era previyibil ca din China va ajunge si la noi

  2. Adevarat si asta se agata de putere! S-a dat lovit in aripioare (ce presimtire!), adiva a simtit coronavirusul fara simptome si la ceas de noapte ca hotii, pac infestat. Se vorbeste ca azi l-ar fi dus cu izoleta la sectia contagioase, impreuna cu plebea, cu wc la 20 bolnavi! O fi adevarat?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: