Cum vor funcţiona Urgenţele din Suceava, după închiderea spitalului

Pacienţii din Suceava care au nevoie de tratament în urgenţă vor fi trataţi la Rădăuţi, unde au fost trimişi în ajutor medici din mai multe oraşe ale Moldovei. Spitalul din Suceava este închis după ce aproape 100 de cadre medicale au coronavirus, transmite Mediafax.

Diana Cimpoeşu, coordonatorul regional al SMURD, a declarat, ieri, la Iaşi, că în urma discuţiilor avute la Suceava s-a decis ca toate urgenţele din judeţ să fie tratate la Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal din Rădăuţi, având în vedere că Spitalul Judeţean Suceava a fost închis.

Ambulanţele duc bolnavii la Rădăuţi, iar de acolo se ia decizia în privinţa locului în care se vor interna bolnavii. Poate fi Spitalul Rădăuţi sau celelalte spitale municipale şi orăşeneşti din Suceava, Botoşani, Paşcani.

Cazurile de complexitate mare se vor trimite la Iaşi, a spus Diana Cimpoeşu.

Între timp, la Suceava a început decontaminarea spitalului. După dezinfectare, Urgenţele de aici se pot redeschide, spune Cimpoeşu.

Practic, după redeschidere, la Suceava vor putea fi consultate urgenţele, dar nu vor putea fi internate. Pentru a suplini personalul de la Rădăuţi, acolo au fost trimişi medici din Iaşi, de la Siret, Câmpulung şi Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: