Bărbat dus din spitalul din Suceava la Iaşi, confirmat ieri cu noul coronavirus

Un bărbat care a fost dus săptămâna trecută din Spitalul Suceava la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi a fost confirmat cu noul coronavirus. Cadrele medicale care au intrat în contact cu el au fost trimise în autoizolare, transmite Mediafax.

Bărbatul a fost transferat săptămâna trecută din Spitalul Suceava la laşi, pentru o operaţie care nu s-a putut face la Suceava.

„Pentru că în contactul avut la Suceava medicul de acolo a fost confirmat ieri (luni – n.n.) ca fiind pozitiv, ştim că în Spitalul Suceava sunt mai mulţi medici, mai mulţi asistenţi confirmaţi pozitiv, s-a solicitat testarea acestui pacient care nu avea niciun fel de simptomatologie respiratorie” a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, Diana Cimpoeşu.

La Iaşi, bărbatul era internat în salon alături de un alt bărbat, testat şi acesta şi rezultat negativ.

Ancheta epidemiologică a început deja în acest caz.

„S-a început testarea la personalul medical care a intrat în contact cu acest pacient. Este vorba de primii medici şi pacienţi cărora li se recoltează teste. Până vor fi lucrate ei merg în autoizolare. Pe măsură ce se identifică contacţi, în definiţia de contact apropiat, aceştia vor fi testaţi, vor merge în autoizolare. Dacă rezultatele vor fi negative vor reveni în activitate după perioada de autoizolare. Dacă rezultatele vor fi pozitive, vor fi comunicate colegilor de la Boli Infecţioase” a spus Diana Cimpoeşu.

Până ieri se stabilise că 16 cadre medicale care au intrat direct în contact cu pacientul sunt testate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: