Ioan Stan:

 Situaţia este deosebit de gravă în Suceava

 > Preşedintele PSD Marcel Ciolacu cere premierul Ludovic Orban alocarea în regim de urgenţă a fondurilor necesare pentru deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunţat, luni, că a discutat cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, căruia i-a explicat situaţia gravă înregistrată în judeţul Suceava şi i-a cerut acestuia să discute cu premierul Ludovic Orban pentru alocarea în regim de urgenţă a sumei de 5 milioane de euro pentru deschiderea noului spital municipal din Fălticeni.

„Ca urmare a situaţiei deosebit de grave de la Spitalul Judeţean «Sf. Ioan cel Nou» de la Suceava, unde până în prezent au fost diagnosticate 27 de cadre medicale (medici, asistente, infirmiere) cu Covid-19 şi datorită faptului că aceasta unitate spitalicească intră în carantină, am luat legătura în dimineaţa aceasta cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, solicitându-i să intervină direct pe lângă primul ministru Ludovic Orban pentru alocarea în regim de urgenţă a celor 5 milioane de euro necesare Spitalului Municipal Fălticeni în vederea achiziţionării de aparatură medicală. Amintim din nou că procedurile de achiziţie au fost efectuate, urmând ca această unitate spitalicească să se deschidă imediat ce primeşte suma menţionată.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, înţelegând gravitatea situaţiei prin care trece judeţul nostru, a răspuns pozitiv cererii noastre, urmând ca în cursul zilei de azi să poarte o discuţie cu prim-ministrul României vizavi de această temă, exprimându-şi încrederea că va rezolva această problemă cu adevărat stringentă pentru locuitorii judeţului Suceava. Considerăm că ajutorul domniei sale pentru deblocarea acestei situaţii este bine-venit, ţinând cont de evoluţia epidemiei cu Covid-19, coroborate cu incapacitatea momentană de lucru a spitalului judeţean

Evident că nu s-ar fi ajuns în această conjunctură dacă Consiliul Judeţean Suceava, care se lăuda permanent cu marile realizări de la Spitalul Judeţean «Sf. Ioan cel Nou», ar fi luat toate măsurile pentru prevenirea acestei situaţii” a scris Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: