Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

Prin limitarea informaţiilor privind evoluţia epidemiei cu coronavirus, Guvernul maschează neputinţa de a gestiona această criză

 Cele două ordonanţe militare suprapun, haotic, recomandările cu obligativitatea şi stabilesc doar măsuri de combatere a efectelor medicale ale pandemiei, fără măsuri de combatere a efectelor sociale şi economice

 Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a apreciat, duminică, demersul jurnaliştilor suceveni de a cere autorităţilor să furnizeze cu celeritate informaţii asupra evoluţiei pandemiei drept perfect justificat.

„Decizia guvernului PNL şi a reprezentanţilor săi în teritoriu de a limita sursa de informare a opiniei publice asupra acestui subiect ţine de reflexele unui regim politic nedemocratic, totalitar.

Instituţia Prefectului, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliul Judeţean, într-o Românie liberă, au obligaţia să informeze mass-media şi implicit cetăţenii despre acest subiect şi să vegheze asupra respectării măsurilor impuse de rezolvarea acestei crize” susţine Rădulescu.

El consideră că această secretomanie determină firesc suspiciunea că acest guvern ascunde ceva.

„Dar, în opinia mea, este vorba doar de o încercare a acestui guvern de a-şi masca neputinţa (nu vreau să cred «rea-voinţa») în a gestiona această criză medicală, socială şi economică. O dovadă în acest sens o reprezintă cele două ordonanţe militare emise care suprapun, haotic, recomandările cu obligativitatea, care stabilesc doar măsuri de combatere a efectelor medicale ale pandemiei, fără măsuri clare de combatere a efectelor sociale şi economice – măsuri mult aşteptate de agenţii economici, de angajaţi, de cetăţenii plătitori de rate şi utilităţi –, măsuri ce au fost asumate de guvernele altor ţări” a arătat deputatul sucevean.

El consideră că atitudinea guvernului se înscrie în linia adoptată de preşedintele ţării care, deşi informat încă de la începutul lui 2020 asupra acestei epidemii, a preferat să-şi dedice cu obstinaţie primele două luni ale anului pentru provocarea alegerilor anticipate.

„Astfel, la sfârşitul lunii februarie, când epidemia începea să atingă paroxismul în Italia, unde trăiesc sute de mii de români, preşedintele trata acest virus ca pe o simplă răceală, avea ca subiect preferat tot alegerile anticipate, îl desemna, sfidător, pe Florin Cîţu ca prim-ministru – cel care, în mod iresponsabil, a demisionat fără a-i păsa de pericolul care se îndrepta către România. După doar o săptămână, inconsecventul preşedinte constata că suntem într-un fel de război şi îi soma pe românii din diaspora (pe care-i definea în campania sa electorală ca fiind cei mai buni cetăţeni ai ţării) să nu vină în ţară, la familiile lor” a conchis Alexandru Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: