Lucrările de la grădiniţa de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” ar putea fi terminate după 12 ani

>Primăria Suceava a preluat obiectivul de la Ministerul Educaţiei, după ce obiectivul nu a fost finalizat ca urmare a „disfuncţionalităţii alocărilor financiare şi intrărilor în insolvenţă” >„Din cauza perioadei îndelungate de neexploatare, dar şi a actelor de vandalism, deteriorările avansează într-un ritm accelerat, intervenţiile fiind obligatorii” arată primarul Ion Lungu

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru „finalizarea lucrărilor de modernizare, construire a unui nou corp şi punere în funcţiune” a Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 4 de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei este de 5,39 de milioane de lei, lucrările urmând a se desfăşura pe durata a 12 luni. Execuţia include nouă săli de grupă, sală de masă, sală de festivităţi, vestiare, grupuri sanitare, bucătărie, spălătorie, uscătorie, călcătorie, birou, vestiare pentru copii şi personal, birou, terasă şi loc de joacă. La această dată, după relocarea din urmă cu 12 ani, activitatea didactică se desfăşoară la parterul şi primul etaj al colegiului, cu trei grupe de preşcolari. Ca urmare a „conjuncturii cauzate de disfuncţionalitatea alocărilor financiare, intrărilor în insolvenţă şi altor motive, obiectivul a rămas nefinalizat”.

Execuţia la grădiniţa de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a demarat încă din 2008, primul contract fiind semnat pe 15 septembrie al acelui an, având ca obiect modernizarea şi reabilitarea termică a copului de clădire existent. Valoarea intervenţiilor a fost calculată la 445.898 de lei, pentru ca, pe parcurs, să se ajungă la un grad de execuţie 40,9%. Al doilea contract, parafat în 14 octombrie 2008, avea ca obiect, în etapa întâi, mansardarea imobilului şi extinderea cu un corp nou, cu o valoare de 1,12 milioane de lei, gradul de realizare fiind de 60,83%. Un al treilea contract, semnat în 2010, viza mansardarea şi extinderea corpului nou, etapa a doua, cu prevederi de 1,98 de milioane de lei, stadiul execuţiei fiind de 27,66%. Potrivit evaluărilor din 2016, când Primăria a preluat obiectivul de la Ministerul Educaţiei, valoarea investiţiei rămasă neexecutată – şi care urma să fie suportată din bugetul municipiului Suceava – era de 2,13 milioane de lei. În acest moment, „din cauza perioadei îndelungate de neexploatare a clădirii, dar şi a actelor de vandalism, deteriorările avansează într-un ritm accelerat, intervenţiile fiind obligatorii” se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre de consiliu local semnat de primarul Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI