Fotbal

Eşaloanele trei şi patru din fotbalul românesc s-ar putea relua, cel mai devreme, pe data de 22 aprilie

Competiţiile fotbalistice vor rămâne suspendate până la ieşirea României din starea de urgenţă. Anunţul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a precizat ca Liga a III-a şi Liga a IV-a s-ar putea relua, cel mai devreme, pe data de 22 aprilie.

Preşedintele clubului Foresta, Andrei Ciutac, a prezentat una dintre variantele luate în calcul pentru finalizarea actualului sezon din Liga a III-a.

 „Pentru reducerea numărului de meciuri, s-ar putea crea un sistem de tip play-off (locurile 1-8) şi play-out (locurile 9-16). S-ar pleca de la un clasament făcut doar pe baza rezultatelor din meciurile directe. Meciurile de disputat ar fi şapte de fiecare echipă, urmând să se joace invers decât în tur. La final ar fi un clasament corect între opt echipe, cu rezultate obţinute tur-retur. Campionatul ar avea şi numărul de meciuri prevăzut. S-ar putea juca în 30-35 de zile, chiar şi după jumătatea lunii mai, dacă se prelungeşte criza. Nu putem împinge campionatul până în luna iulie, când pot fi şi 40 de grade afară. Pentru o astfel de variantă însă, una de avarie, ar trebui anulate totodată rezultatele primei etape din retur”, a explicat oficialul grupării din Areni.

Guvernul României a decis să se implice şi în susţinerea activităţilor sportive, grav lovite de criza creată de apariţia noului coronavirus, anunţând că va plăti cluburilor 75% din salariul fiecărui sportiv. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, ceea ce reprezintă salariul mediu brut din ţara noastră, din care se vor primi 4125 lei, echivalentul a 800 de euro. Marii beneficiari vor fi cluburile cu salarii mici, iar cei care vor pierde sunt cluburile cu sportivi care au salarii mari.

„Sinceri să fim, este un ajutor binevenit pentru noi, mai ales că, în perioada următoare, priorităţile sunt altele, iar banii pe care ar fi trebuit să-i primim de la autorităţile locale ar putea fi direcţionaţi către alte domenii de activitate aflate în prima linie a luptei împotriva coronavirusului”, a declarat Andrei Ciutac, preşedintele grupării de Liga a III-a Foresta Suceava.

 „Fotbalul se va relua, cu porţile închise, doar în momentul în care vom fi convinşi că siguranţa şi sănătatea jucătorilor şi a staffului nu sunt în pericol. Suporterii vor putea să revină pe stadion doar atunci când vom fi siguri că nu există niciun risc pentru aceştia. Siguranţa şi sănătatea înainte de toate. Vreau să invit pe această cale pe toţi membrii fotbalului românesc la solidaritate, unitate, toleranţă şi responsabilitate în zilele următoare”, a afirmat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Da, exact de fotbal le pasa oameniilor care prevad o infomatare a planetei ca pe vremea lui Stalin si o criza financiala care o sa ne lase pe toti in chiloti. Daca Becali si inca vre un ciudat ne mai vand teatru pe bani

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: