Lucian Harşovschi:

Asigurăm dezinfectarea spaţiilor publice din municipiu, dar protejăm şi angajaţii firmelor de salubrizare

> Gunoiul va fi ridicat la timp, corect, să nu creăm un alt focar de infecţie

Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că o preocupare a municipalităţii în această perioadă dificilă este menţinerea serviciilor publice asigurate pentru cetăţeni, punându-se accent pe activitatea de salubrizare şi dezinfecţie.

Viceprimarul a spus că o atenţie deosebită este acordată angajaţilor firmelor de salubritate, atât stradală, cât şi menajeră, pentru ca aceştia să fie protejaţi şi să nu existe riscul opririi activităţii.

El s-a întrebat ce se va întâmpla dacă salariaţii care se ocupă de salubritatea stradală şi menajeră intră în panică, în şomaj tehnic… şi cum va arăta oraşul dacă deşeurile nu se vor ridica la timp.

Harşovschi a spus că nu crede că se va ajunge în această situaţie pentru că au fost luate măsuri şi, chiar dacă va fi nevoie să se plătească în plus pentru achiziţia combinezoanelor şi măştilor, se va face astfel încât gunoiul în municipiul Suceava să fie ridicat la timp, corect.

„Am înţeles că la depozitul Moara nu se acceptă deşeurile persoanelor aflate în carantină, dar noi nu vom avea această problemă pentru că salubrizăm, colectăm, să nu creăm un alt focar de infecţie de la neridicarea gunoiului” a spus Harşovschi.

El a subliniat că municipalitatea tratează cu calm această situaţie, astfel încât serviciile să fie asigurate în continuare în mod cât mai normal în această situaţie de criză.

„Se închid toate, se suspendă activităţi. Noi sperăm ca serviciile municipiului Suceava să rămână deschise, ca să putem oferi acel confort sucevenilor” a spus Lucian Harşovschi.

Viceprimarul a arătat că acţiunile de dezinfecţie se desfăşoară zilnic în municipiul Suceava, pentru a limita şi evita contactul, răspândirea infecţiei cu virusul Covid-19.

„Acţionăm pe toate străzile din oraş, în parcuri, spaţiile de joacă, la toate punctele de colectare a deşeurilor, pieţele agroalimentare, Centrul Comercial «Bazar”, staţiile şi în toate mijloacele de transport în comun şi instituţiile publice din subordine. Toate acestea sunt curăţate/igienizate şi stropite cu soluţii de dezinfectare” a spus viceprimarul, arătând că soluţiile se folosesc într-o concentraţie care să genereze eficacitate virucidă maximă.

El a mai arătat că sunt decizii şi acţiuni luate de autorităţi, dar că depinde de fiecare cetăţean în parte ca aceasta situaţie să poată fi ţinută sub control.

„Trebuie să fim responsabili, conştienţi de gravitatea situaţiei şi să respectăm toate măsurile impuse de către autorităţile statului în ceea ce priveşte dezinfectarea, respectarea regulilor de igienă şi evitarea zonelor aglomerate. Trebuie să stăm acasă dacă deplasările nu sunt motivate de o urgenţă.

Cu toţii trebuie să fim conştienţi că, dacă nu ne protejăm şi, mai ales, dacă nu reducem contactul social, cei afectaţi vor fi părinţii şi bunicii noştri. Panica nu ne ajută! Cu calm, cu mintea limpede vom trece şi peste această perioadă dificilă” a transmis Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: