Alexandru Rădulescu (PSD) critică măsurile Guvernului de limitare a răspândirii epidemiei cu noul coronavirus, cât şi măsurile luate pentru a sprijini firmele afectate

> Acestea denotă nesiguranţă, incompetenţă şi confirmă că acest guvern a fost învestit doar pentru a provoca alegeri anticipate, consideră deputatul

 Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a criticat, luni, măsurile guvernamentale adoptate pentru limitarea răspândirii epidemiei cu noul coronavirus, dar şi măsurile anunţate de guvern pentru sprijinirea firmelor afectate în această perioadă ca urmare a efectelor epidemiei.

Vă prezentăm integral punctul de vedere al deputatului social-democat sucevean. (N.B.)

„Reglementările Guvernului României adoptate în scopul limitării efectelor pandemiei coronavirusului (cu excepţia măsurilor promovate de specialistul Raed Arafat contestat şi anchetat chiar de susţinătorii acestui guvern) denotă nesiguranţă, incompetenţă şi, în mod clar, faptul că acest guvern nu a fost învestit pentru a guverna ci pentru a provoca alegeri anticipate.

Românii au aşteptat în zadar ca Guvernul PNL să anticipeze dezastrul economic ce va urma pandemiei coronavirusului aşa cum au făcut-o alte guverne. Guvernul României a inventat o schemă birocratică, complicată, incertă, prin care să vină în sprijinul agenţilor economici. Din teama de a nu supăra băncile străine şi furnizorii de utilităţi publice ce activează în România, guvernul nu a identificat nicio posibilitate pentru cetăţenii români de a-şi reeşalona plata ratelor sau utilităţilor. În mod bizar, deşi PSD a promovat o lege prin care, în situaţii excepţionale, un părinte putea să stea acasă, remunerat fiind, guvernul, prin ordonanţă, a făcut ca acest fapt să fie posibil doar în limitele zilelor de concediu de odihnă.

 Şi la nivel judeţean guvernarea liberală eşuează. Liderii liberali au indus ideea unei relaţii preferenţiale cu Guvernul României. Dacă ar fi fost reală, această relaţie s-ar fi materializat prin asigurarea tuturor echipamentelor medicale şi de protecţie necesare Spitalului Judeţean de Urgenţă şi nu s-ar fi ajuns la situaţia tragică de îmbolnăvire a cadrelor medicale. Confirmarea testului pozitiv pentru 11 cadre medicale din secţiile esenţiale în lupta împotriva coronavirusului, în contextul în care se aşteaptă rezultatele testării pentru celelalte cadre medicale, poate face ca situaţia în Spitalul Judeţean să degenereze. Nu cunoaştem situaţia exactă din spital, deoarece autorităţile sucevene respectă cu mult devotament «omerta» – legea tăcerii impusă de guvernul liberal, dar, pe 28 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean (cel care are în subordine Spitalul Judeţean) anunţa că spitalului şi cadrelor medicale li s-au asigurat toate materialele şi condiţiile necesare gestionării acestei crize. Deoarece dumnealui are întreaga răspundere, noi îl credem şi sperăm să fie aşa.

De asemenea, o relaţie privilegiată a Consiliului Judeţean Suceava cu Guvernul ar fi determinat ca Ministerul Sănătăţii să vireze suma necesară achiziţionării aparaturii medicale pentru noul spital de la Fălticeni (construit de guvernarea social-democrată), unde s-ar putea organiza 50 de paturi ATI atât de necesare acum.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: