Luni, 23 martie

52 de cadre medicale sunt confirmate cu noul coronavirus

> „Am luat toate măsurile de protecţie posibile, dar ne-am confruntat cu cazuri nedeclarate de persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie” a transmis Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a anunţat, iniţial, ieri dimineaţă, printr-un comunicat de presă, că 18 medici, reprezentând 6% din numărul total de medici ai unităţii, dar şi nouă asistenţi medicali, reprezentând 2% dintre asistenţii medicali din spital, au fost confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

Personalul medical infectat cu noul coronavirus este internat la izolare în secţia extinsă de boli infecţioase.

SJU Suceava arată că de la apariţia primelor cazuri de Covid-19 în România, spitalul a făcut toate eforturile şi a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unităţii medicale faţă de cazurile de infectare cu noul coronavirus, respectiv intervenţii de ordin investiţional în secţiile de boli infecţioase şi pneumologie, pregătirea spaţiului pentru linia de analiză a probelor, achiziţia echipamentelor şi a materialelor necesare secţiilor pentru a fi protejate în faţa virusului, în condiţiile de dificultăţi majore create de furnizorii care se aprovizionau din China.

„Toate echipamentele care au putut fi achiziţionate în noile condiţii de pe piaţă au fost cumpărate” a transmis SJU Suceava, care a subliniat că în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecţioase, Pneumologie şi ATI, numărul dezinfecţiilor a crescut la 3-4/zi, iar personalul a fost instruit, iar strictul necesar a fost asigurat.

În Secţia Boli Infecţioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecţie pentru personalul de intervenţie la cazurile suspecte şi confirmate cu Covid-19.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privinţa istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, situaţie care nu este specifică Spitalului Judeţean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră” a precizat SJU Suceava.

În comunicat s-a subliniat că situaţia nu a fost generată de neglijenţă din partea spitalului, care „a făcut tot ce a putut şi a achiziţionat toate materialele de protecţie găsite pe piaţă”.

„Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alţii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluţii, în condiţii de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus şi în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetăţeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuşi doar împreună” se arăta în finalul comunicatul SJU Suceava.

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns, spre seară, la închiderea ediţiei, la 52. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: