Sambo, finanţare de 10.000 de lei din bugetul Sucevei

Consiliul Local Suceava va aproba, în şedinţa ordinară din săptămâna aceasta, finanţarea din bugetul municipiului a proiectelor iniţiate de structurile sportive de drept public declarate eligibile în anul 2020. Proiectele au fost analizate de Comisia de evaluare şi selecţie de la nivelul autorităţilor locale, în baza Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 2000. Astfel, după prima sesiune, la care s-au prezentat doi candidaţi cu 11 proiecte, în cadrul Programului pentru promovarea sportului de performanţă, va fi disponibilizată suma de 2,68 de milioane de lei, dintre care două milioane de lei pentru Clubul Sportiv Universitar (CSU) „Universitatea” Suceava. Diferenţa va lua calea Clubului Sportiv Municipal (CSM) Suceava, suma cea mai mare fiind îndreptată înspre rugbi. Urmează, în ordine, ramuri sportive precum volei – cu 100.000 de lei, canotaj – cu 70.000 de lei, lupte greco-romane – cu 50.000 de lei, atletism, box, hochei pe gheaţă, tir cu arcul, tir sportiv, fiecare cu câte 30.000 de lei. În cele din urmă, sambo „stil de arte marţiale originar din Rusia, asemănătoare cu judo”, va primi, din bugetul Sucevei, suma de 10.000 de lei.

Programul anual al finanţărilor din fondurile publice ale municipiului Suceava a fost aprobat prin HCL nr. 40 din 27 februarie 2020. Susţinerea financiară a sportului cu bani din bugetul local se face în baza Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile, aprobat de consilierii suceveni în conformitate cu ultimele modificări aduse Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000. Potrivit legislaţiei în vigoare, finanţările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice pentru activităţi non profit de interes local. Beneficiari ai finanţărilor nerambursabile din bugetul municipiului Suceava sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, inclusiv asociaţiile, fundaţiile sau cultele religioase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: