Dr. Nelu Tătaru, secretar de stat, va fi prezent, marţi, la Suceava

> 52 de cadre medicale sunt confirmate cu noul coronavirus > Spitalul Judeţean va fi dezinfectat total şi va fi transformat în spital pentru pacienţi cu noul coronavirus  > Tot personalul spitalului a intrat în carantină 

 Toate cadrele medicale din Spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID-19, iar spitalul va fi dezinfectat, după ce numărul medicilor infectaţi s-a mărit, anunţă, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, din ordinul ministrului Sănătăţii, la faţa locului s-a deplasat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, care coordonează regiunea Moldova Nord-Est. Acesta va face un raport complet asupra situaţiei.

Tot la solicitarea ministrului Sănătăţii, dr. Nelu Tătaru, secretar de stat, va fi prezent, marţi, la Suceava pentru gestionarea situaţiei.

„În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienţilor care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienţii cu afecţiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitară vor fi transferaţi la alte spitale”, anunţă GCS.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat, potrivit anunţului citat.

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52. Astfel, acesta a fost închis şi va fi transformat în spital pentru COVID-19, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detaşaţi medici de la spitalele din judeţ, dar şi din alte judeţe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: