ÎPS Pimen, mesaj pe fondul epidemiei cu noul coronavirus:

Căldura sufletului medicului este darul lui Dumnezeu

 Să ascultăm de îndrumările medicilor date spre binele nostru, spre sănătatea şi vindecarea trupului nostru

 Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen Suceveanul a transmis credincioşilor, vineri, să asculte de îndrumările medicilor, care sunt date spre sănătatea şi vindecarea trupului nostru.

În predica Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor se arată că epidemia cauzată de noul coronavirus a provocat o mare durere sufletească şi trupească, o mare primejdie pentru viaţa noastră de zi de zi.

„Necazurile, spun Sfinţii Părinţi purtători de Dumnezeu, sunt certări sau cercetări ale lui Dumnezeu. Sunt certări pentru păcatele noastre, chemându-ne la îndreptare, la pocăinţă. Sunt o cercetare, adică o atenţionare din partea lui Dumnezeu, amintindu-ne că păcatul, care este o boală a sufletului, aduce şi o îmbolnăvire a trupului. Este o cercetare a lui Dumnezeu, ştiind că la necaz ne apropiem de El, Îl simţim mai bine, mai mult, mai adânc cu mintea şi cu inima” a arătat înaltul ierarh.

ÎPS Pimen Suceveanul spune că de-a lungul veacurilor au fost multe încercări, necazuri, dar, cum spune Psalmistul, „din toate ne-a izbăvit Domnul”.

„Dumnezeu este Doctorul trupului şi al sufletului. El ne dă vindecarea sufletului prin iertarea păcatului, care este o îmbolnăvire a sufletului. Dumnezeu este Doctorul trupului în primul rând prin imunitatea acestuia faţă de atâţia viruşi sau microbi din atmosferă la care suntem expuşi. Dumnezeu este doctorul şi al trupului prin lucrarea medicului şi a medicamentelor, făcute de oamenii de ştiinţă datorită cunoştinţelor dobândite prin luminarea minţii de către Dumnezeu” a menţionat ÎPS Pimen.

Totodată, înaltul ierarh BOR arată că Dumnezeu este şi Doctorul trupului, prin căldura sufletească a ostenitorilor din spitale care consultă şi îngrijesc pe bolnavi.

„Căldura sufletului medicului este darul lui Dumnezeu pentru trăirea lui ca împlinitor al poruncile lui Dumnezeu, care sunt lumină. De aceea, iubiţi credincioşi, mai ales în ceasul de faţă, să ascultăm de îndrumările medicilor date spre binele nostru, spre sănătatea şi vindecarea trupului nostru. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu, Care ne luminează mintea şi sufletul”, a transmis ÎPS Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi-a încheiat cuvântul de întărire cu încurajarea pe care o dă Mântuitorul Hristos Care ne-a spus: „Iată, Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacurilor!”.

„Vă îmbrăţişez pe toţi cu dragoste părintească şi vă port, cu smerenie, în rugăciunile mele” a încheiat ÎPS Pimen Suceveanul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: