USV monitorizează situaţia celor 58 de studenţi ai săi aflaţi în străinătate

În conformitate cu contractele de mobilitate de studiu sau de plasament încheiate de studenţii suceveni în cadrul programului Erasmus+ pentru semestrul al doilea al anului universitar 2019-2020, 58 de tineri şi tinere de la toate facultăţile USV se află în străinătate, la diverse universităţi partenere, anunţă instituţia academică suceveană.

Serviciul de Relaţii Internaţionale şi conducerea universităţii afirmă că ţin o legătură strânsă cu toţi aceşti studenţi, încercând să răspundă prompt tuturor întrebărilor şi solicitărilor venite din partea bursierilor Erasmus.

„În acest sens, beneficiarii mobilităţilor sunt anunţaţi în mod operativ cu privire la situaţia din ţară, regimul de funcţionare a universităţii, reglementările adoptate în urma instituirii stării de urgenţă etc. Totodată, li se comunică informaţiile importante legate de şederea lor în ţara gazdă, de necesitatea menţinerii legăturii cu birourile Erasmus+ din instituţiile la care urmează cursurile în semestrul al II-lea, precum şi cu responsabilii Erasmus de la Suceava şi Biroul Erasmus+ al USV” a precizat USV, printr-un comunicat.

Conducerea USV a dat asigurări tuturor beneficiarilor de mobilităţi internaţionale că, în situaţia în care perioada de şedere în străinătate va fi mai mare decât perioada pentru care a obţinut bursa Erasmus sau – din motive independente de voinţa lor – vor întâmpina dificultăţi financiare, studenţii suceveni vor putea obţine sprijinul financiar necesar din partea universităţii sucevene.

„Menţionăm faptul că USV, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi ambasadele României din statele în care se află studenţii, monitorizează continuu situaţia din ţările respective şi caută să ofere cele mai bune soluţii sau sfaturi celor care au nevoie de ajutor sau îndrumare” mai arată USV.

Serviciul de Relaţii Internaţionale a solicitat studenţilor aflaţi la universităţile partenere să respecte cu stricteţe regimul impus de autorităţile statelor respective în vederea prevenirii infectării cu coronavirusul Covid-19. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: