La nivel naţional

Suceava, judeţul cu cei mai mulţi copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate

Judeţul Suceava avea, la începutul anului 2020, cel mai mare număr de copii lăsaţi acasă de părinţii emigranţi economic peste hotarele României începând din 2010.

Conform Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, în evidenţele instituției, la 31 decembrie 2019, erau 7.526 de copii ai căror părinţi erau plecaţi la muncă în străinătate. Copiii proveneau din 5.666 familii, 1.243 dintre ei având ambii părinţi care munceau peste graniţă, 5.741 – un părinte plecat la muncă în străinătate, în timp ce 542 de copii aveau pe unicul părinte susţinător lucrând în state membre ale Uniunii Europene, dar nu numai.

În 2010, când a fost şi vârful din ultimul deceniu, în judeţ erau lăsaţi singuri acasă, în grija rudelor sau cunoştinţelor apropiate, 9.276 de copii, cel mai mic număr, înaintea celui de anul trecut, fiind înregistrat în 2016, când într-o asemenea situaţie s-au aflat 7.945 de copii.

„Judeţul Suceava se află pe primul loc cu cei mai mulţi copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate din regiunea de dezvoltare nord-est şi din ţară” se arată în informarea DGASPC Suceava. În total, în această regiune erau luaţi în evidenţă 31.188 de copii rămaşi în ţară, după Suceava venind, în ordine descrescătoare, judeţele Iaşi – 5.799 de copii, Botoşani – 4.812, Bacău – 4.488, Vaslui – 4.012 şi Neamţ – cu 3.842 de copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: