Peste 1,5 milioane de euro costă consolidarea malului drept al râului Suceava

Lucrările de consolidare, pe o lungime de 1600 de metri, a malului drept al râului care traversează municipiul Suceava în zona Complexului comercial „Bazar” vor costa circa 6 milioane de lei. În cauză este porţiunea pe care este în curs de amenajare noua zonă de agrement, care este spusă riscului de inundare. Primarul Ion Lungu a anunţat că intervenţiile au loc cu acordul Direcţiei Apelor Române Bacău, cât şi cu o potenţială finanţare de la Compania Naţională de Investiţii.

„Se lucrează la zona de agrement de pe malul râului Suceava şi, în paralel, cu acordul Direcţiei Apele Române – pentru că este proprietatea acesteia –, vrem să apărăm malul de acolo. Ca urmare a estimărilor făcute de oameni de specialitate, acestea ar costa 1,52 de milioane de euro fără TVA sau de 6,01 milioane de lei fără TVA. Vom face toate demersurile necesare, am discutat şi Compania Naţională de Investiţii, existând posibilitatea de a primi nişte bani şi de acolo. Vrem să consolidăm malul drept al râului Suceava, pe acea porţiune, unde, pe 15 ha, se amenajează zona de agrement a municipiului Suceava” a declarat primarul Ion Lungu.

Licitaţia pentru amenajarea zonei de agrement a fost câştigată de asocierea de firme General Construct şi Art Peisaj Suceava, pentru 16,24 de milioane de lei. Cererea pentru finanţare nerambursabilă europeană a fost depusă pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Reamintim, amenajările vizează o suprafaţă de 15,5 ha de teren de pe malul stâng al râului Suceava, pe o lungime de un kilometru, în amonte şi aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni. O parte din suprafaţa vizată este în albia minoră, potenţial inundabilă. Durata efectivă a lucrărilor este de 22 de luni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de Ion Lungu pe 20 ianuarie 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: