Lucrările la magistrala de gaz Pojorâta – Vatra Dornei ar putea începe în ultima parte a lunii aprilie

> În acest moment este undă verde pentru a se trece la construcţia magistralei, anunţă Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că în şedinţa de miercuri a fost adoptată şi a doua hotărâre de guvern care era necesară pentru deblocarea realizării conductei de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei.

„După ce săptămâna trecută a fost adoptată hotărârea pentru aprobarea listei terenurilor agricole situate în extravilan, Guvernul a adoptat în şedinţa din 18 martie hotărârea privind aprobarea ocupării temporare din fondul forestier naţional a terenului în suprafaţă de 16,881 ha, de către Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “Transgaz” S.A. Mediaş, pentru proiectul de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale «Conductă de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta – Vatra Dornei»” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că în acest moment este undă verde pentru a se trece la construcţia magistralei.

„Am avut o discuţie tehnică cu reprezentanţii Transgaz care m-au asigurat că, odată fiind adoptate aceste hotărâri, ar putea începe lucrările imediat după sărbătorile pascale” a spus preşedintele Flutur.

El a subliniat că acesta este un proiect foarte important, dar şi foarte greu, pentru care s-a implicat mult, iar de la instalarea Guvernului Orban a fost o preocupare zi de zi.

„În sfârşit putem spune că avem undă verde pentru ca şi la Vatra Dornei să ajungă gazul metan. Dornenii au rezolvată astfel şi problema încălzirii, o problemă cu care s-au confruntat an de an. Se va face astfel dreptate pentru Vatra Dornei şi pentru tot Ţinutul Dornelor” a precizat Flutur.

 Conducta de transport gaze naturale DN250 Pojorâta – Vatra Dornei a fost declarată proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. Amplasamentul obiectivului se află pe teritoriul administrativ al municipiului Vatra Dornei, respectiv al comunelor Sadova şi Pojorâta.

Prin realizarea conductei se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din zonă, respectiv Vatra Dornei, Pojorâta, Sadova, Iacobeni, Dorna Arini, Şaru Dornei, Dorna Candrenilor şi Fundu Moldovei, precum şi a aproximativ 35.000 locuitori şi aproximativ 780 de agenţi economici.

Realizarea acestui proiect permite alimentarea zonei cu gaze naturale şi diversificarea surselor de energie pentru zona Pojorâta – Vatra Dornei, prin trecerea de la sistemul de încălzire cu combustibili solizi (lemne, păcură etc.) la sistemul de încălzire pe bază de gaze naturale.

Realizarea conductei de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta – Vatra Dornei este de asemenea oportună şi necesară pentru valorificarea activităţilor turistice şi de agrement. În urma eforturilor depuse împreună cu agenţii economici din zonă, Vatra Dornei a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional. În zonă există staţiuni balneoclimaterice cu o paletă foarte largă de factori naturali, iar investiţiile private în domeniul turismului depăşesc 300 miliarde lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: