Joi, alţi patru suceveni erau confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus

> Doi dintre ei sunt medici ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Suceava

Încă patru suceveni erau confirmaţi ieri ca fiind infectaţi cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Doi dintre ei sunt medici din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava. Astfel, SJU Suceava a informat că joi, 19 martie 2020, au fost confirmaţi pozitivi la testul pentru coronavirus doi medici ai Secţiei Boli Infecţioase. Cei doi medici au avut contact cu pacienţi suspecţi, respectând măsurile de protecţie impuse, precizează unitatea spitalicească.

SJU arată că a adoptat imediat măsuri şi a dispus izolarea medicilor la domiciliu şi, ulterior, internarea lor, în funcţie de agravarea simptomatologiei, dar şi înlocuirea medicilor respectivi cu personal existent. Totodată, s-a efectuat dezinfecţia întregii secţii, precizează SJU Suceava.

Până ieri, 19 martie, pe teritoriul României erau confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate şi externate (16 la Timişoara, opt la Bucureşti, una la Iaşi).

 De la anterioara informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, fuseseră înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: patru la Suceava, trei la Bucureşti, două la Cluj, două la Bistriţa-Năsăud, două la Covasna şi câte una la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

 Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 19 ani şi 67 de ani.

 Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată erau 3.822 de persoane pentru care se efectuau verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul Covid-19. Alte 33.709 persoane erau în izolare la domiciliu, aflându-se sub monitorizare medicală.

 Până ieri, la nivel naţional s-au prelucrat 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu Covid-19.

 Faţă de momentul comunicatului de ieri, în ultimele 24 de ore, fuseseră înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

 Grupul de Comunicare Strategică a reamintit cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. „Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor” se precizează în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: