Comisia Europeană a aprobat cel mai mare proiect pentru judeţul Suceava, de 240 de milioane de euro

> Preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a salutat aprobarea proiectului şi speră ca şi alte proiecte, precum autostrada Siret – Suceava – Bucureşti, Autostrada Nordului să fie considerate oportune

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, miercuri, decizia Comisiei Europene de aproba finanţarea proiectului de apă-canal în valoare de 240 milioane de euro, cel mai mare proiect pe care l-a avut vreodată judeţul Suceava. El şi-a exprimat încrederea că şi alte proiecte importante pentru dezvoltarea judeţului Suceava vor fi considerate oportune.

Preşedintele CJ Suceava a amintit că, marţi, Comisia Europeană a aprobat alocarea a 1,4 miliarde de euro pentru România şi alte şase state, pentru finanţarea unui pachet de 14 mari proiecte de infrastructură în domenii cheie – sănătatea, accesul la apă curată, tratarea adecvată a apei uzate şi prevenirea contaminării apei potabile.

„Mă bucur că printre proiectele care au fost aprobate la finanţare cu fonduri europene se numără şi cel mai mare proiect al judeţului Suceava, semnat în luna decembrie la Ministerul Fondurilor Europene, în valoare de 240 milioane de euro, pentru extinderea reţelelor de apă şi canal în judeţ, investiţie de care vor beneficia peste 220.000 de suceveni” a declarat Gheorghe Flutur.

El şi-a exprimat încrederea că şi alte proiecte ale judeţului Suceava vor fi aprobate de Comisia Europeană.

„Salut aprobarea de către Comisia Europeana a finanţării acestui proiect şi îmi exprim speranţa că şi alte proiecte mari ale judeţului Suceava vor fi considerate ca oportune pentru finanţare în perioada următoare. Mă refer la autostrada Siret –Suceava – Bucureşti, Autostrada Nordului, centurile Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, precum şi alte mari proiecte de dezvoltare a zonei” a spus Flutur.

El a subliniat că, tot marţi, un proiect întârziat ani de zile, Spitalul Regional de la Iaşi, şi-a găsit prioritatea, astfel că finanţarea va fi asigurată tot prin fonduri europene. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: