USV a anunţat prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor până la 22 aprilie

 > Dosarele pentru burse se vor transmite în format electronic, iar taxele vor putea fi plătite, fără penalităţi, în primele 3 zile de la reluarea activităţii

 După instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, în data de 17 martie 2020, Consiliul de Administraţie (CA) al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a analizat situaţia generată de răspândirea Covid-19 şi a decis ca prevederile Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 22/11.03.2020 cu privire la măsurile implementate în USV pentru prevenirea epidemiei să fie extinse până la data de 22 aprilie 2020 inclusiv.

Astfel, dintre măsurile pentru care se extinde perioada de aplicare, USV anunţă:

> titularii de curs, seminar şi proiect vot transmite studenţilor, prin mijloace electronice, suporturile de curs, seminar şi proiect şi vor menţine dialogul cu studenţii prin aceleaşi mijloace;

> în cazul cursurilor, seminariilor sau proiectelor pentru care susţinerea activităţii didactice nu poate fi efectuată prin mijloace electronice, odată cu reluarea activităţilor didactice, acestea se vor reprograma în orar;

> studenţilor din anii terminali li se recomandă să lucreze la proiectele/ lucrările de diplomă/ licenţă/ disertaţie;

> toate activităţile de laborator, la disciplinele la care sunt prevăzute aceste activităţi didactice, vor fi reprogramate după reluarea activităţilor didactice.

Membrii CA au dezbătut şi aprobat alte hotărâri importante.

Astfel, studenţii sunt informaţi că neachitarea taxelor de şcolarizare şi a taxelor privind contractarea creditelor restante, în perioada suspendării activităţilor didactice, nu va atrage exmatricularea şi nici calcularea dobânzilor sau penalităţilor de întârziere pentru sumele respective, cu condiţia ca aceste taxe să fie plătite în primele 3 zile lucrătoare de la reluarea activităţilor didactice în regim normal. După acest termen, vor fi aplicate măsurile prevăzute în contractele de studii şi regulamentele în vigoare.

În ceea ce priveşte bursele pentru intervalul aprilie-septembrie 2020, studenţii sunt asiguraţi că acestea vor fi alocate conform deciziilor de acordare. Pe parcursul perioadei de suspendare a cursurilor faţă în faţă, dosarele pentru acordarea burselor se vor putea transmite şi în format electronic, în conformitate cu calendarul deja aprobat, urmând ca, în format fizic, dosarele să fie depuse în primele 3 zile lucrătoare de la reluarea activităţilor didactice.

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” anunţă că va urmări îndeaproape evoluţia situaţiei actuale la nivel regional, naţional şi internaţional şi, în funcţie de schimbările care vor interveni, CA şi Senatul Universităţii vor lua toate măsurile care se impun şi le vor comunica cu celeritate întregii comunităţi academice. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: