Un echipament medical pentru depistarea noului coronavirus va ajunge la SJU Suceava în câteva zile

> Un medic şi un asistent medical din Suceava vor fi instruiţi la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti pentru a lucra cu acest aparat medical, a anunţat ieri preşedintele administraţiei judeţene

 Un echipament medical de tip Real Time-Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) pentru depistarea noului coronavirus urmează să ajungă în zilele următoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a anunţat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că acest echipament medical va fi utilizat de un medic şi un asistent medical care vor fi autorizaţi şi vor fi instruiţi în acest sens, în aceste zile, într-un centru de specialitate din Bucureşti.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că un aparat de acest tip, din primul lot achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, va ajunge la SJU Suceava cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Preşedintele Flutur a mai declarat că de asemenea se aşteptă sosirea kiturilor de analize aferente pentru acest echipament, precum şi suplimentarea echipamentelor de protecţie.

Spitalul Judeţean Suceava va avea, de săptămâna viitoare, teste rapide pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care provoacă boala Covid-19, iar în circa 14-20 de zile ar putea beneficia de un instrument de tip RT-PCR (Real Time-Polymerase Chain Reaction) care să ofere rezultate exacte privind infecţia cu acest nou coronavirus, a declarat, marţi, managerul SJU Suceava.

„Preocuparea noastră principală este să facem toate demersurile pentru a putea realiza testarea persoanelor din judeţul Suceava cu un răspuns cât mai rapid, astfel încât să dăm posibilitatea personalului medical sucevean să nu mai depindă de alte unităţi medicale din ţară şi să ia deciziile în cel mai scurt timp, respectiv să aplice tratamentul necesar şi internarea în cazul persoanelor depistate pozitiv şi să le trimită acasă pe cele care nu prezintă simptome şi la care testul este negativ” a spus Vasile Rîmbu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: