Sfinte Liturgii arhiereşti la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

În ziua de 15 martie a.c., în a doua Duminică a Postului Mare, cea închinată Sf. Ierarh Grigorie Palama, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sf. Liturghie în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, iar PS Damaschin Dorneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei, a slujit Sf. Liturghie în Paraclisul mănăstirii, închinat Sf. Ioan cel Nou.

La uşa ambelor biserici s-au aflat voluntari care au permis intrarea închinătorilor în ordine şi în număr limitat, conform dispoziţiilor în vigoare.

 În curtea mănăstirii a fost montat un ecran imens, pe care rulau imagini cu Sfanta Liturghie desfăşurată în interiorul bisericii, încât toţi închinătorii aflaţi în curtea mănăstirii să participe sufleteşte şi vizual la serviciul liturgic.

 Pentru a evita aglomeraţia în spaţiul închis şi a permite închinarea la sfintele moaşte, părinţii călugări au scos la ora 6 dimineaţă racla Sf. Ioan cel Nou, pe care au aşezat-o sub baldachinul din curte.

 În timpul Sf. Liturghii, au fost înălţate, de la Sf. Altar, rugăciuni de ajutor pentru izbăvirea din boală şi necaz a poporului român.

 Corul mixt al catedralei a dat răspunsurile liturgice.

 La finalul Sf. Liturghii, toţi închinătorii au ascultat cuvântul de învăţătură al ÎPS Părinte Pimen. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: