Primăria Suceava trimite pe frontul prevenirii infectării cu noul coronavirus 57 de medici şi asistente din cabinetele medicale şcolare

>„Staţi cât mai mult posibil acasă, evitaţi deplasările, nu mergeţi în spaţii aglomerate şi să ne rugăm la Dumnezeu ca oraşul nostru să fie cât mai puţin afectat de această epidemie a spus Ion Lungu, primarul Sucevei >Suspendate sunt activităţile din bazar, de pe stadioane, baze sportive, bazine de înot şi săli de fitness, iar „restaurantele, barurile şi cafenele se închid”

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunţat ieri, într-o declaraţie de presă online, că Primăria pune la dispoziţie 57 de cadre medicale din cabinetele de medicină şcolară şi din creşa aflate sub finanţare publică locală, dintre care 19 medici, iar diferenţa asistente medicale.

„Suntem solidari cu cei de la Spitalul Judeţean, îi apreciem şi au tot respectul nostru, fiindcă duc o bătălie foarte grea. Vreau să facem tot posibilul să evităm răspândirea acestui virus. Suntem în alertă, în stare de urgenţă, ne supunem la ceea ce vine de la «centru», dar nu voi ezita ca, de câte ori este nevoie, să convoc Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus edilul-şef. În locul obişnuitelor conferinţe de presă din fiecare miercuri, primarul a ales forma de comunicare prin mijloace electronice, anunţând că, tot în acest mod, va fi ţinută şi şedinţă ordinară din 26 martie a Consiliului Local, aleşii urmând a interveni şi vota de pe tabletele cu care au fost dotaţi.

În contextul epidemiei cu noul coronavirus, şeful municipalităţii informează că audienţele din fiecare miercuri au fost suspendate, fiind instituit un număr de telefon direct cu Cabinetul primarului, la care cei cu probleme pot apela.

„Cei care au probleme legate de acest coronavirus, cei autoizolaţi la domiciliu, cu probleme de alimentare cu apă sau hrană, de medicamente, pot suna direct la Primărie. Deja avem foarte multe solicitări de la bătrâni care ne cer sprijinul, unii rugându-se să îi ajutăm să-şi procure unele medicamente pe care nu le mai găsesc” a subliniat Lungu.

Primarul Sucevei a evidenţiat că, în vederea limitării extinderii infectării cu noul coronavirus, în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis suspendarea temporară, până pe 31 martie, a activităţii comerciale din bazarul public, cât şi din cel privat, în timp ce comercianţii din pieţele agroalimentare vor fi obligaţi să acopere marfa cu folii transparente şi să poarte măşti şi mănuşi de protecţie. Reamintim că suspendate sunt şi activităţile de pe stadioane, baze sportive, bazine de înot şi săli de fitness, iar în conformitate cu cele anunţate de ministrul de Interne, Marcel Vela, „restaurantele, barurile şi cafenele se închid”. Operatorii de servicii taximetrie sunt obligaţi să-şi dezinfecteze zilnic autoturismele, Primăria asigurând operaţiuni similare în staţiile pentru taximetre. Sub îndrumarea poliţiştilor locali, cetăţenii municipiului au acces limitat în sediile Primăriei, „de regulă coborând salariaţii serviciilor de specialitate la parter”. Totodată, de comun acord cu firma constructoare şi cu aprobarea MDRAP, lucrările de reabilitare de la imobilul din Areni sunt suspendate pe o perioadă de două săptămâni. Printre măsurile luate de municipalitatea suceveană se numără inclusiv amânarea, pentru după 31 mai, a adunărilor generale ale asociaţiilor de proprietari.

„Dragi suceveni, în această perioadă dificilă pentru ţara noastră şi pentru oraşul nostru, am o rugăminte la dumneavoastră: staţi cât mai mult posibil acasă, evitaţi deplasările, nu mergeţi în spaţii aglomerate şi să ne rugăm la Dumnezeu ca oraşul nostru să fie cât mai puţin afectat de această epidemie” a spus Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: