Podul peste pârâul Cetăţii, pe ruta alternativă Suceava – Botoşani, va fi gata în jumătate de an

 Constructorul câştigător al licitaţiei pentru executarea podului peste pârâul Cetăţii, pe viitoarea rută alternativă Suceava–Botoşani, este asocierea dintre societăţile comerciale Maghebo Câmpulung Moldovenesc şi Dru-Po Suceava. Anunţul a fost făcut ieri, de primarul Ion Lungu, care a precizat că investiţia suportată de Primărie este de 3,14 milioane de lei (fără TVA). Potrivit contractului parafat de cele două părţi, durata de execuţie este de 9 luni, însă constructorii au dat asigurări că lucrările vor fi terminate în jumătate de an.

„Am semnat contractul pentru realizarea podului peste pârâul Cetăţii, în cadrul proiectului rutei alternative Suceava – Botoşani. Au fost depuse două oferte, însă cei care au câştigat licitaţia m-au asigurat că pot face acest podeţ în termen de 6 luni” a declarat Ion Lungu.

Ruta ocolitoare are circa 4 km, plecând de pe strada Apeductului, de la intersecţia cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste pârâul Cetăţii, continuă cu podul nou peste râul Suceava, strada Energeticianului, strada betonată de lângă Termica, traversând calea ferată, ajungând pe strada Traian Popovici şi ieşind în DN 29, în dreptul fostei Avicola.

Lucrările din prima etapă, cea care vizează infrastructura rutieră de pe porţiunea de la intersecţia străzii Apeductului cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, până la noul podul de peste apa Sucevei (mai puţin podul de peste pârâul Cetăţii), au fost adjudecate de asocierea dintre Florconstruct, Calcarul şi Dru-Po, pentru 8,71 de milioane de lei.

„La începutul verii să avem această variantă circulabilă, să putem trece râul Suceava şi să ieşim în partea cealaltă înspre Termica” arăta, cu altă ocazie, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: