Disprețul

Iată că sunt oameni care nu doar îşi dispreţuiesc semenii, dar care (cel puţin în anumite etape – importante!!! – ale existenţei lor) se dispreţuiesc şi pe ei înşişi. Nu demult, când începu să crească îngrijorarea cu privire la coronavirus, anunţându-se primele măsuri contra acestuia, îmi imaginam că – în lanţul de atitudini şi fapte, incluzând (doar ipotetic?) de la profesionişti la oamenii de rând, într-un efort conjugat care implică multă solidaritate –va fi posibil să apară, în acest lanţ uman, şi „verigi slabe”. M-am gândit atunci că vor fi fiind şi inşi fără educaţie, fără înţelegere a tot ce se întâmplă…, însă nu-mi închipuiam că un fost comandant adjunct al Poliţiei Municipiului Bucureşti poate avea atât dispreţ încât (potrivit informaţiilor de miercuri) să fie generatorul a trei sferturi din îmbolnăvirile din Capitală. Mai mult, nu mi-aş fi închipuit că doi medici (ieşeni), aparent nu medici oarecare (dar medici!!!), pot da dovadă de o aşa imensă nesăbuinţă şi imens dispreţ încât până şi ei să creadă că sunt de la sine imuni, că lor nu li se întâmplă nimic, că-şi pot permite să se vânture printre oameni împrăştiind molima! Spuneţi şi dumneavoastră, ce-ar trebui să gândesc acum? Că riscurile sunt cu mult mai mari, enorm de mari faţă de ce ne imaginam recent sau să nu cad pradă panicii şi, încuiat în casă, să-mi zic că (în ce mă priveşte, în ce-i priveşte pe toţi izolaţii şi „carantinaţii”) situaţia e sub control?! (Dispreţul e rudă cu deprecierea.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. INCONSTIENTA asta e! Dar de ce trebuie sa suportam ceilalti cu sanatatea sau chiar viata INCONSTIENTA altora! La ce ajuta acum dosarele penale sau amenzile cand au provovat raspandirea bolii! Acestia au contribuit poate si la situatia de la spitalul Judetean Suceava…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: