Preşedintele PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, îi consideră eroi pe cei care prestează servicii în interesul societăţii, de la personalul medical la casierii magazinelor sau transportatori, care cer un singur lucru:

Staţi, pe cât posibil, acasă !

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a transmis, ieri, un mesaj prin care îi felicită pe toţi sucevenii care se află în prima linie şi îşi riscă sănătatea, pe care îi consideră eroi, subliniind că aceştia cer celorlalţi să stea, pe cât posibil, acasă pentru a reduce gradul de răspândire a noului coronavirus.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

De ceva vreme ni se tot spune că nu mai avem valori, că nu mai avem modele de urmat, că nu mai avem eroi. Partea pozitivă a crizei de coronavirus Covid-19 este că România şi, implicit, Suceava şi-au redescoperit modelele de urmat, valorile, eroii…

În aceste zile există oameni pe care înainte nu i-am văzut şi nu i-am apreciat atât de mult pe cât, poate, ar fi trebuit să o facem, dar de care astăzi ne agăţăm speranţa noastră într-o zi de mâine mai bună. Pompieri, medici, furnizori de servicii indispensabile societăţii, paramedici, reporteri şi ziarişti, asistenţi medicali, poliţişti, studenţi care fac cumpărături pentru cei în vârstă, jandarmi, cercetători şi oameni de ştiinţă, oameni care se ocupă de salubrizarea şi dezinfectarea spaţiilor şi locurilor publice, militari, casieri în supermarketuri, poştaşi, farmacişti, şoferi pe mijloacele de transport în comun sau pe mijloacele de transport marfă, precum şi mulţi alţii, oameni care astăzi sunt în prima linie a luptei cu această pandemie, fiecare fiind prezent la locul său de muncă, în loc să stea liniştiţi acasă şi să aibă grijă de cei dragi, aşa cum o facem noi. Aceştia toţi sunt oameni expuşi mai mult decât noi unei potenţiale infectări cu acest virus ciudat şi atipic, oameni care depun eforturi uneori supraomeneşti, fiecare în zona sa de competenţă, oameni care nu se plâng şi nu aşteaptă de la noi nicio laudă. Aceşti eroi, pentru că aşa îi voi considera veşnic, nu aşteaptă nimic de la noi, dar ne cer un singur lucru: în măsura în care putem, să stăm acasă. Să fie acesta un lucru prea greu pentru noi? Ni se cere prea mult?

Se spune că erou nu este cel care face ceva ieşit din comun, cineva care are puteri supranaturale, ci erou este acela care face ceea ce trebuie făcut, atunci când trebuie făcut, anonim şi în tăcere.

Sunt timpuri în care trebuie să simţim şi să ne comportăm altfel. Lumea noastră traversează astăzi momente pe care de foarte mult timp umanitatea nu le-a mai traversat, iar noi suntem apăsaţi de întrebări pe care nu ni le-am mai pus niciodată. Pandemia declanşată de coronavirus ne pune în situaţia de a gândi altfel şi de a ne modifica priorităţile şi nevoile. Nu putem înţelege tot ceea ce ne spun şi ne cer profesioniştii care se ocupă în aceste momente de siguranţa noastră, cum, de altfel, nici nu putem să înţelegem cu adevărat că trebuie să ajutăm fiecare în felul nostru, atât cât putem şi atât cât trebuie. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pierdem încrederea şi speranţa sau că trebuie să intrăm într-o stare de anormalitate.

Poate că ceea ce se întâmplă astăzi în magazinele de cartier sau în marile supermarketuri, când oamenii cumpără mai mult decât poate că le este necesar, este o consecinţă a neîncrederii pe care oamenii o au în mesajul public al clasei politice. Neîncredere pe care noi, toţi cei din clasa politică, trebuie să ne-o asumăm. Însă în orice supermarket lucrează tot oameni, semenii noştri, cei care şi ei ar fi preferat astăzi să stea acasă, decât să rişte mult, poate chiar totul, unii dintre ei făcând asta pentru salariul minim pe economie. Da, ei şi mulţi alţii sunt eroii nevăzuţi şi necrezuţi ai acestor zile.

Având în vedere starea de urgenţă decretată în România, eroii României vă roagă puţine lucruri: fiţi demni şi solidari unii cu ceilalţi, urmaţi întocmai sfaturile autorităţilor, urmăriţi desfăşurarea evenimentelor şi decideţi ceea ce este de făcut urmărind numai surse autorizate, căutaţi să vă protejaţi şi să protejaţi cât de bine puteţi pe cei dragi vouă şi, în măsura în care puteţi, staţi acasă.

Această pandemie va trece cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, cum au trecut atâtea momente grele în istorie. Dar noi trebuie să rămânem tot oameni şi să ieşim din aceste încercări mai întăriţi, mai uniţi şi mai încrezători în viitor. Să rămânem oameni.

Pentru că, aşa cum am spus mereu, în toată această poveste numită viaţă, e vorba doar despre oameni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI