De astăzi

Republica Moldova îşi închide frontierele pentru cetăţenii străini

Republica Moldova a adoptat măsuri dure în contextul epidemiologic actual, inclusiv închiderea frontierelor.

Începând de azi, statul vecin îşi închide frontiera terestră şi legăturile aviatice cu toate ţările; în republică vor fi lăsaţi să intre doar cetăţeni moldoveni şi diplomaţii acreditaţi. Vămile cu România vor fi închise începând cu 17 martie, ora 20.

Potrivit presei de la Chişinău, în data de 15 martie a fost declarat codul roşu privind răspândirea coronavirusului, luându-se în calcul declararea, în următoarele zile, a stării de urgenţă.

Accesul publicului în teatre, săli de concerte, muzee, biblioteci, case de cultură şi centre de creaţie este interzis până pe data de 1 aprilie.

Începând de ieri au fost închise şi magazinele de comerţ cu amănuntul, pieţele, barurile şi restaurantele, însă rămân deschise magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile.

Anterior, în Republica Moldova au fost închise toate instituţiile de învăţământ şi au fost interzise manifestările în masă.

Până ieri, pe teritoriul ţării vecine au fost înregistrate 23 cazuri de coronavirus, majoritatea la Chişinău. O persoană se afla în stare gravă, fiind conectată la aparate de respiraţie dirijată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: