USV anunţă restrângerea temporară a unor activităţi

 > Între altele, sunt anulate toate manifestările studenţeşti ştiinţifice, cultural-artistice şi sportive şi sunt amânate consultaţiile pentru Bacalaureat > Studenţii din cămine sunt sfătuiţi să-şi amâne deplasările de la sfârşit de săptămână către localităţile de reşedinţă

 În şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava din data de 10 martie a.c. a fost analizată situaţia generată de răspândirea în România a noului coronavirus Covid-19. În baza informaţiilor disponibile la nivel naţional şi internaţional privitoare la implicaţiile unei potenţiale epidemii, membrii CA au adoptat următoarele măsuri: suspendarea activităţilor tutoriale şi asistate desfăşurate în campus pentru studenţii de la învăţământ la distanţă, precum şi pentru programele de conversie profesională, până pe data de 26 martie 2020. Activităţile didactice din această perioadă vor fi reprogramate în semestrul al II-lea; suspendarea activităţilor desfăşurate cu publicul în Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie, Planetariu şi Observatorul Astronomic, sala de sport şi terenul de sport acoperit, inclusiv a celor derulate în baza contractelor încheiate cu terţi, până pe data de 26 martie 2020; anularea tuturor manifestărilor studenţeşti ştiinţifice, cultural artistice şi sportive, până la data de 26 martie; sistarea mobilităţilor externe pentru studenţi şi cadre didactice şi a vizitelor externe, până la data de 26 martie; limitarea mobilităţilor interne pentru studenţi şi cadre didactice, inclusiv a deplasărilor la domiciliul aflat în alte localităţi, până la data de 26 martie; amânarea consultaţiilor pentru bacalaureat, până la o dată ce va fi comunicată ulterior; impunerea de norme stricte de igienă şi ordine în toate spaţiile în care se desfăşoară activităţi didactice; amplasarea în toate spaţiile universităţii de materiale şi substanţe dezinfectante.

Conducerea USV a dispus impunerea de norme stricte de igienă şi ordine în toate spaţiile în care se desfăşoară activităţi didactice şi amplasarea în toate spaţiile universităţii de materiale şi substanţe dezinfectante.

În ceea ce priveşte studenţii cazaţi în căminele universităţii, CA a recomandat limitarea timpului petrecut în afara campusului, inclusiv amânarea deplasărilor la sfârşit de săptămână către localităţile de reşedinţă, precum şi respectarea strictă a măsurilor de igienă şi a regulilor recomandate de Ministerul Sănătăţii.

Având în vedere posibilitatea ca unii dintre studenţi să opteze pentru autoizolare, membrii CA au hotărât ca absenţele acumulate în perioada 11-26.03.2020 să nu se ia în calcul la acordarea burselor, iar recuperarea ulterioară a aplicaţiilor (seminarii, laboratoare, proiecte) să se facă în mod gratuit.

Măsurile adoptate nu vor afecta structura anului universitar. Consiliul de Administraţie al USV va continua să monitorizeze atent situaţia legată de Covid-19. În funcţie de evoluţia epidemiologică la nivel naţional şi regional, vom avea în vedere posibilitatea extinderii măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus Covid-19, anunţă conducerea USV. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: