Noul coronavirus determină autorităţile sucevene să prelungească termenul pentru achitarea cu bonus a dărilor

> Măsura vizează eliminarea cozilor, iar, dacă va fi legiferată, noul termen pentru plata anticipată integrală cu bonificaţie de 10% ar putea fi 30 iunie 2020 >„Se va da o gură de oxigen şi micilor întreprinzători, întrucât toate măsurile dispuse până acum aduc atingere activităţilor economice” a declarat Ion Lungu

Bonificaţia de 10% din suma datorată bugetului municipiului Suceava, cu titlu de impozite şi taxe locale pe proprietate, ar putea fi acordată până pe data de 30 iunie 2020. Conform prevederilor legale, pentru plăţi anticipate integrale, contribuabilii suceveni pot beneficia de bonusul în cauză până pe 31 martie 2020, însă, potrivit primarului Ion Lungu, pe fondul înmulţirii cazurile de infectare cu Covid-19 şi al imperativului evitării aglomeraţiilor, primarii membri ai Asociaţiilor Municipiilor din România (AMR) au propus prelungirea termenului-limită.

„Suntem de părere că ar trebui să se prelungească termenul de acordare a bonificaţiei până pe 30 iunie. Pe de o parte, nu vor avea loc aglomerări la ghişeele Primăriei, iar pe de altă parte se va da o gură de oxigen şi micilor întreprinzători, întrucât toate măsurile dispuse până acum aduc atingere activităţilor economice” a precizat Lungu.

În vederea concretizării propunerii, este necesară o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii finanţelor publice locale. Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, „este nevoie de un guvern titular”. „De asemenea, am decis să ne adresăm şi Parlamentului, pentru o procedură de urgenţă” a spus Ion Lungu.

Taxele şi impozitele datorate bugetului local de către persoanele fizice şi persoanele juridice din reşedinţa de judeţ pot fi plătite inclusiv online, prin aplicaţia Ghiseul.ro. În acest an, 1.120 de suceveni au apelat la acest mijloc de achitare a obligaţiilor fiscale.

În scopul evitării aglomerării şi a eventualei expuneri la noul coronavis, deoarece impozitele pe proprietate nu au fost majorate, în baza chitanţei din anul 2019, plăţile pot fi făcute inclusiv la ghişeele oficiilor poştale, cât şi la sucursalele bancare din cartierele municipiului. Bonificaţiile de 10% sunt acordate contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice care îşi onorează anticipat, în integralitate, până pe 31 martie, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pe autoturisme. În 2020, pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor electrice şi a celor hibrid, taxa pe acest gen de mijloace de transport este mai mică cu 95% decât în cazul celor clasice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: