Prefectul de Suceava:

 Nouă persoane intrate în carantină în judeţ au fost aduse sub pază din Vama Nădlac

> Alexandru Moldovan a făcut cunoscut că autorităţile s-au confruntat cu „situaţii delicate”, fiind vorba despre persoane care voiau să iasă din izolare

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat, ieri, că nouă persoane urma să intre în carantină instituţionalizată în cursul zilei, fiind aduse sub pază din Vama Nădlac.

El a precizat că e vorba de un autocar în care se aflau cinci şoferi şi patru pasageri din judeţul Suceava, precum şi pasageri din alte judeţe, autocarul venind dinspre Vama Nădlac sub pază asigurată de echipaje ale MAI în sistem releu.

Prefectul a explicat că cele nouă persoane urma să intre în carantină în două etape, respectiv pasagerii în prima etapă, iar şoferii în a doua etapă, după ce vor fi fost lăsaţi în judeţele de domiciliu pasagerii din autocar.

Alexandru Moldovan a arătat că ieri, în judeţ, erau 92 de locuri pentru carantină instituţionalizată în care persoanelor li se vor asigura toate condiţiile. El a subliniat că toate locurile destinate carantinării aparţin ori autorităţilor publice, ori instituţiilor publice.

Prefectul a mai declarat că autorităţile vor aplica sancţiuni drastice celor care nu respectă programul de carantină sau de izolare la domiciliu.

Potrivit prefectului, autorităţile s-au confruntat şi cu situaţii delicate, precizând că a fost nevoie de intervenţia directorului Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, care a vorbit cu cei care intenţionau să iasă din izolare.

El a exemplificat cu un tânăr din municipiul Suceava, care voia să participe la examenul pentru permisul de conducere şi care a fost convins să rămână în autoizolare, fiind reprogramat pentru examen.

„Nu avem informaţii că o persoană aflată în autoizolare ar fi părăsit domiciliul” a spus prefectul, care a menţionat că sunt foarte multe persoane în regim de autoizolare şi că nu există posibilitatea să fie controlate toate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: