Binecuvântare arhierească la Gura Humorului

În prima Duminică din Post, a Ortodoxiei (8 martie 2020), Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Gura Humorului, Protopopiatul Suceava 2.

La prima oră a dimineţii, ierarhul a fost întâmpinat după datină cu pâine şi sare de copii cu buchete de flori şi de soborul slujitor, în frunte cu Părintele Minu Mititelu – protoiereu al Protopopiatului Suceava 2 şi Părintele Viorel Ilisoi, preot paroh la Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Gura Humorului şi consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Damaschin a vorbit despre semnificaţia Postului Mare: „Postul Mare este un timp în care şi plângem, şi ne bucurăm. Plângem cu lacrimi văzute şi cu lacrimi nevăzute pentru cele pe care nu le-am făcut bine în viaţa noastră şi i le spunem Lui Dumnezeu şi-i cerem iertare pentru păcatele noastre. În acelaşi timp, ne bucurăm pentru că Dumnezeu ne dăruieşte iertare atunci când mărturisim păcatul, ne pare rău pentru el, facem un canon pentru acel păcat şi atunci simţim în suflet bucuria aceasta că suntem iertaţi”.

În continuare, PS Damaschin a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din anul Domnului 2020. De asemenea ierarhul a prezentat o broşură cu texte din Sfinţii Părinţi care să ajute credincioşii în pregătirea pentru Tainele Spovedaniei şi Împărtăşaniei, pe care a adus-o pentru rugătorii care au participat la această Sfântă Liturghie.

Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Gura Humorului a fost construită între anii 1876-1885 de preoţii Simeon Cobilanschi şi Dimitrie Popescu şi sfinţită în anul 1885 de Mitropolitul Bucovinei Silvestru Morari.

CONSTANTIN AGAFIŢEI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: