Activitatea de relaţii publice a parchetelor se suspendă până în 30 martie

 Biroul de informare şi relaţii publice al Ministerului Public a anunţat că prin ordinul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 10 martie 2020, pentru limitarea răspândirii infecţiilor cauzate de virusul Covid-19, au fost dispuse mai multe măsuri.

Astfel, activitatea de relaţii cu publicul şi de audienţe în cadrul parchetelor se suspendă până la data de 30 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii suspendării şi va fi suplinită de primirea sesizărilor, cererilor şi memoriilor prin corespondenţă, folosind mijloacele de comunicare electronice sau trimiterile poştale.

Pe perioada incidenţei prezentului ordin, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul poştei electronice, cu acordul prealabil al destinatarului.

Totodată, intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepţia personalului propriu şi al celui din instituţiile sistemului judiciar, de ordine publică şi siguranţă naţională, se va face numai după completarea unei declaraţii pe propria răspundere. În cazurile în care, din conţinutul declaraţiei menţionate anterior, rezultă vreuna din situaţiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului.

„Procurorul de caz poate amâna efectuarea activităţilor procedurale care implică contactul direct cu persoanele, în măsura în care este posibil faţă de urgenţa cauzei” se mai menţionează în ordin.

De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea şi igienizarea spaţiilor accesibile publicului şi birourilor personalului din sediile parchetelor, precum şi măsuri privind personalul propriu din cadrul Ministerului Public. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: