Singur acasă

 Până la noi ordine, copiii – de la preşcolar la licean – au căpătat „vacanţă”. Bucuria lor, buclucul unor părinţi (mai ales de prichindei) care sunt puşi să gestioneze de capul lor situaţia nou ivită. Ba nu, pentru început ar fi nişte sugestii… Cei cu parale pot să-i ducă la stabilimentele after school (care, nu-i exclus, îşi vor dubla preţurile serviciilor în context de… without school); cei fără atâtea parale au liber să se dea peste cap pe la slujbele lor să-şi „flexibilizeze” programul (adică să cerşească libere, să inventeze concedii mediale etc.) ori să solicite să lucreze de acasă (aşadar, să ne imaginăm, la o pildă, cum ar proceda astfel nu doar un vânzător cu amănuntul, un electrician sau un instalator, ci şi un judecător sau un pompier!). Iar cei care se regăsesc în afara sugestiilor guvernamentale n-au decât să fie creativi, să găsească soluţii. De exemplu, în cazul liceenilor, ca să nu fugă ei, ştrengarii, singuri la mall ori la club, părinţii să-i însoţească acolo (deşi-i cam de ruşine pentru cei tineri, cam vor avea cu ei de furcă), spre a-i depărta de primejdii (strănutul unui străin, fumat, droguri etc.)

…Până una alta, deja aud că – nu chiar de ieri de azi – pe la instituţii şi firme, cei care se tem de Covid-19 s-au autoizolat deja şi, singuri acasă, prin telefon sau e-mail, îi susţin pe vitejii rămaşi pe baricade: Te descurci să faci trei norme? Sigur, eram convins(ă) că eşti un angajat capabil, model! Te voi îmbrăţişa cu drag după ce ne trece virusul…

Un comentariu

  1. Poate ar putea sa-si sacrifice si o parte din concediu de odihna pentru protectia copiilor! De ce trebuie sa le dea statul sau patronul, ei nu au o obligatie? Dar responsabilitatea parintilor..iar lui prezidente nici ca i pasa! Uitati-va la vecini pentru cateva cazuri confirmater de coronavirus au declarat stare de necesitate!! Ce astwapta Iohanis, sa moara lumea..

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI