Acum înţelegeţi de ce…?

Acum înţelegeţi de ce se depopulează România? Căci nu altceva decât depopulare înseamnă exodul a peste 5 (cinci) milioane de conaţionali în aceşti 30 de ani de „guvernare democratică şi de libertate“. Şi ca să pricepeţi că pe funcţionari îi doare în cot de dramele trăite de familiile e(i)migranţilor, de copiii şi bătrânii abandonaţi, nici măcar n-au catadicsit să-i numere pe cei plecaţi. Pe deasupra, nici acum nu se ştie numărul exact nici al tuturor locuitorilor rămaşi în ţară, dar nici al celor plecaţi, ca într-o provincie uitată de Dumnezeu la marginea lumii. Ştim, în schimb, numărul alegătorilor (18.977.790 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la sfârşitul lunii februarie, a.c.), dar nu ni se spune câţi se află în ţară şi câţi afară.

Noroc de Sorina Pintea, fosta ministră a Sănătăţii, a cărei „intrare la beci“ a descătuşat limbile pe reţelele de socializare: nicio angajare cică nu era posibilă fără mită, cât a fost dumneaei şefa spitalelor dintr-un întreg judeţ, de la medic, la asistent şi la brancardier. Toţi erau obligaţi să contribuie la bunăstarea „managerului“ şi a partidului. Să nu cumva să vă închipuiţi că astfel de „reguli“ nu se aplicau şi în celelalte judeţe, de la capitala de judeţ, la ultima primărie. Erau diferite numele, contribuabilii şi mărimea sumei. În alte câteva judeţe, situaţia se ştia demult, iar în multe (e.g. Brăila) se confirmă în prezent.

Şi acum, să privim situaţia medicilor şi a asistenţilor la nivel european şi să observăm că ai noştri şi-au luat lumea în cap şi sunt pretutindeni, din Islanda, ţară cu mai puţin de jumătate de milion de locuitori, până în superdezvoltatele Elveţia, Marea Britanie, Germania, Olanda, Norvegia, Italia, Spania, Irlanda, Canada, SUA… Foarte mulţi şi-au făcut un nume, iar alţii, inclusiv doi foşti elevi, şi-au deschis clinici, multe de renume. Le-a prins bine medicina studiată în România, ţară care nu a avut nevoie de medici bine pregătiţi şi i-a tratat cu indiferenţă pe absolvenţi, chiar dacă 328 de comune nu au medici de familie, iar destule spitale n-au specialişti, nici personal suficient.

Aceeaşi soartă au avut-o inginerii şi tehnicienii, marii specialişti, cercetători şi inovatori rămaşi pe din afară în urma privatizării „magaziilor de fiare vechi“, date pe nimic unor şmecheri români sau străini, ruşi, indieni, italieni… care au dezasamblat „măreţele ctitorii“ ceauşiste. Praful s-a ales de munca şi sacrificiile părinţilor noştri în cei 45 de ani de ciumă roşie! Ei, bine, specialiştii de înaltă clasă au fost forţaţi să-şi abandoneze ţara şi neamul, iar azi dezvoltă economiile „imperialiştilor“, conduc mari firme, inclusiv multinaţionale, oferind consultaţii marilor investitori şi guvernelor apusene. Sunt pline Canada, Germania, Franţa, Italia, Spania… de ei. În Silicon Valley limba română este deja oficializată… Iar de chemat acasă nu i-a chemat nimeni, decât formal ori în bătaie de joc, fiindcă n-aveau la ce.

Ce să mai spunem de tinerii studioşi, înscrişi la colegiile şi universităţile celebre ale Occidentului, pescuiţi de marile firme şi concerne, de multinaţionale încă de pe băncile facultăţilor? Mai speră cineva că se vor întoarce în România în condiţiile în care pila şi mita au devenit „valori“ naţionale?

În locul lor a apărut peste noapte clasa impostorilor cu doctorate măsluite şi diplome cumpărate de la „particulare“, şi nu numai, adică de la „fabrici de diplome“. E plină lumea politică, funcţionărimea, dăscălimea… de astfel de indivizi, căci valoarea autentică n-are loc de ei. Cum pot fi recunoscuţi de la distanţă impostorii? Dau pe dinafară de ei înşişi, îşi arogă mereu merite inexistente, lipsindu-le total gena modestiei şi a moralităţii. Se exprimă cu greutate româneşte, habar n-au de limbi străine, dar ţintesc numai posturi înalte pe care le ocupă prin pile, mită, cunoştinţe, legături de rudenie, amantlâc şi favoruri, recompense, sinecuri politice. În loc de muncă, ţin discursuri ca să li se vadă puterea, importanţa, eventual, bunurile, ţinutele scumpe. În loc să creeze ceva durabil pentru semeni aflaţi în nevoie, pândesc zi şi noapte studiourile TV, prostind lumea să le dea iarăşi votul, lor şi partidului, ca să le crească faima şi averea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: