Reducere la jumătate a numărului accidentelor mortale de muncă

 > Anul trecut, 7 angajaţi au fost accidentaţi pe drumul dintre domiciliu şi locul de muncă

Mai puţini suceveni au fost victime ale accidentelor de muncă în anul 2019. Aşa rezultă dintr-o analiză a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, conform căreia, pe durata anului trecut, implicaţi în asemenea evenimente au fost 62 de angajaţi, dintre care 5 şi-au pierdut viaţa.

Romeo Butnaru, şeful ITM, informează că, în topul sectoarelor economiei judeţene în care s-au înregistrat cei mai mulţi accidentaţi se situează construcţiile (16 cazuri), prelucrarea lemnului (8) şi transporturile terestre (4), în timp ce 7 salariaţi au fost implicaţi în accidente pe drumul dintre domiciliu şi locul de muncă. Spre comparaţie, pe durata anului 2018, în judeţ s-a înregistrat un total de 68 persoane accidentate în muncă, respectiv cu 10 mai multe decât în 2019. În anul la care facem referire, 58 dintre evenimentele cu pricina au avut drept consecinţă incapacitatea temporară, la locul de muncă decedând 10 angajaţi.

Anul trecut, pe primul loc al nedoritului clasament a fost sectorul construcţiilor, cu 8 evenimente, urmat de prelucrarea lemnului şi de transporturile terestre, cu câte 5 victime fiecare. Pe durata anului 2017, în judeţul Suceava au fost luate în evidenţe 53 persoane accidentate în muncă. În anul în cauză, 50 dintre evenimente s-au soldat cu incapacitatea temporară, iar la serviciu sau în activităţi în legătură cu aceasta şi-au pierdut viaţa 3 angajaţi. În 2017, sectoarele economiei sucevene în care s-au consemnat cele mai multe accidente de muncă au fost construcţiile – 9 accidentaţi; prelucrarea lemnului – 8; transporturile terestre – 5, precum şi activităţile referitoare la sănătatea umană, cu 4 accidentaţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: