Peste 6.000 pachete cu ţigări de contrabandă depistate în Vama Siret şi la „frontiera verde” cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat în PTF Siret şi la „frontiera verde” 6.224 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de aproximativ 69.000 lei. În urma acţiunii, doi cetăţeni ucraineni implicaţi în activitatea de contrabandă au fost reţinuţi de autorităţile de frontieră din ţara vecină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, primul caz a fost depistat în data de 5 martie, după ce în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un bărbat cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, în vârstă de 40 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în România. În urma controlului, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafonul microbuzului, cantitatea de 378 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare totală de 567 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Sursa citată arată că, în seara aceleiaşi zile, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, mai multe persoane care transportau colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, care au informat ulterior că au reţinut pe direcţia respectivă, în apropierea frontierei, două persoane de cetăţenie ucraineană.

În zona respectivă, au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.846 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 68.398 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În urma întrevederii cu autorităţile ucrainene, poliţiştii de frontieră suceveni fac cercetări faţă de cei doi cetăţeni ucraineni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: